Стейк (kijuç)
(покроковий рецепт з фото)
Це смачне слово стейк! Воно відразу асоціюється з великим і соковитим шматком м'яса. Але це не завжди так. Є й багато рибних страв подібного виду. І вони нітрохи не гірше м'ясних. Готуємо стейк з кіжуча.
Дізнайтеся і ви, як приготувати стейк (kijuç), який ми будемо робити в азіатському стилі з соєвим соусом. Дуже цікавий варіант для святкової вечері здивує багатьох гостей. Виглядає це гаряче блюдо як ресторанне. Подайте до нього картопляне пюре або рис з овочами.
- Kijuç, стейк - 4 штуки
- Петрушка суха - 1 Ст. Ложка
- Кріп сухий - 1 Ст. Ложка
- Розмарин сухий - 1 Ст. Ложка
- Насіння гірчиці - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 4 чайних ложки
- Білий мелений перець - 0, 25 чайних ложки
Стейки збризніть соєвим соусом, і обсипте перцем.
Змішайте всі сухі трави і насіння гірчиці.
Рибу натріть сухою сумішшю, а потім натріть маслом. Залиште її маринуватися на 20 хвилин.
Розігрійте суху сковороду з антипригарним покриттям. Обсмажте на ній стейк з одного боку протягом 7-ми хвилин.
Потім обсмажте його з іншого боку 7 хвилин. І знову переверніть.
Готуйте з кожного боку ще по 5 хвилин. Загалом у вас піде 24 хвилини на зажарку. Приємною дегустації!