Справжній чізкейк
(покроковий рецепт з фото)
Немає більш традиційного рецепту десерту з американської кухні, ніж чізкейк. Його готують з додаванням різних ягід, фруктів, сиропов. Пропонуємо смачний рецепт, як приготувати справжній чізкейк.
Існують сотні рецептів приготування чізкейку. Справжнісінький готується на основі пісочного коржа і ніжного сиру, в різних рецептах використовують як звичайний сир, так і маскарпоне або інші сорти. Такий десерт може готується і без пісочного коржа, проте, справжнім його вже не назвеш. Це відмінний десерт для святкового столу або просто для частування друзів і близьких.
- Пісочне печиво - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Вершковий сир - 750 грам
- Цукор - 250 грам
- Крохмаль - 15 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Лимон - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Жовтки - 2 штуки
- Вершки - 100 мілілітрів
1. Розтоплюємо вершкове масло. Печиво подрібнюємо в блендері або вручну, потрібна дрібна крихта. З'єднуємо масло з крихтою і перемішуємо. У форму для запікання укладаємо пісочне тісто і розрівнюємо по дну і краях. Щоб вийшов рівний пласт, треба утрамбувати крихту, наприклад, склянкою з плоским дном.
2. Сир перекладаємо в тарілку. Лимон миємо й нарізаємо цедру, потрібно 2 столові ложки. До сиру в мисці додаємо цукор і крохмаль, щіпку солі і перемішуємо. Потім вбиваємо яйця, після чого додаємо ще жовтки, гарненько перемішуємо. Вливаємо вершки і 1 столову ложку лимонного соку.
3. Сирну масу переливаємо в форму, потім постукаємо нею об стіл, щоб вийшли можливі бульбашки, ложкою разравниваем зверху. Відправляємо десерт в розігрітий до 200 градусів духовку на 10 хвилин, після чого знижуємо температуру до 100-120 градусів і залишаємо на 60-80 хвилин.