Справжній чізкейк «Нью-Йорк»
(покроковий рецепт з фото)
Історія створення чизкейка налічує тисячоліття. Перші згадки про нього були ще в 8 назавжди п. Е. Раніше цю випічку було складно повторити, але в 1929 році з'явився знаменитий американський десерт.
Тепер кожен знає, як приготувати справжній чізкейк "нью-Йорк" . А якщо ви ще немає, то вам сподобається мій рецепт. Основу роблять з печива, а головний інгредієнт - м'який сир (найкраще "філадельфія" ). Дуже приємний вершковий смак поєднується з ягідним кисло-солодким сиропом або соусом.
- Цукрове печиво - 110 грам
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Цукор - 315 грам(15 г - в печиво, 300 г - в сир)
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 70 грам
- Вершковий сир - 230 грам
- Сік лимона - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Яйце - 2 штуки
Форму для випічки змастіть маслом. Подрібніть печиво в крихту. Додайте масло з цукром. Розітріть масу. Викладіть її на дно форми.
Крихітку рівномірно утрамбувати. Надішліть пекти основу при 160 градусах в духовку на 13 хвилин. Після цього остудіть основу.
Поки зробіть начинку. Збийте сир на невеликій швидкості міксером (1 хвилину). Додайте половину цукру і сіль. Масу ще раз збийте. Потім всипте цукор і збийте. Далі додайте сік лимона, сметану і ванілін. Знову збивайте масу 1 хвилину.
Потім додайте яйця (по одному), збиваючи кожен раз по 1-ій хвилині. Готову масу перелийте в основу з печива.
Випікайте чізкейк 10 хвилин при 260 градусах в духовці. Потім зменшіть температуру до 200 градусів. Через 20-30 хвилин зменшіть температуру до 150 градусів. Запікайте десерт до золотистої скоринки, у сумі - 90 хвилин.
Готовий чізкейк остудіть при кімнатній температурі 2, 5-3 годину, потім надішліть його в холодильник ще на 3 годину. Подавайте випічку з солодким соусом. Приємного чаювання!