Чізкейк «Нью-Йорк»
(покроковий рецепт з фото)
Хтось вважає чізкейк улюбленою стравою європейської кухні, хтось - американської. Але то, що чізкейк користується великою популярністю у нас - це факт. Основою чизкейка є вершковий сир і печиво
Кількість порцій: 4
- Пісочне печиво - 300 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Вершковий сир «Філадельфія» - 700 грам
- Цукор - 1 Склянка (плюс 2 столові ложки в покриття)
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
- Вершки жирні - 100 мілілітрів
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки (плюс 1 чайна ложка в покриття)
- Крем - 250 грам (покриття)
1. Печиво подрібнити в блендері або качалкою. Розтопити вершкове масло і перемішати з печивом. Цю масу викласти у форму, прим'яти руками і зробити бортики. Форму з печивом помістити в холодильник.
2. Начинку потрібно збивати на повільній швидкості. Збити сир, ванільний цукор і простий цукор, борошно. У цю суміш по одному додавати яйця, вершки, лимонну цедру, не перестаючи збивати міксером всю масу. Повинна вийти густа, як сметана, маса.
3. Форму з печивом взяти з холодильника і викласти туди сирну масу. Так як готувати чізкейк ми буде в водяній бані, треба обернути форму фольгою, щоб туди не потрапила вода. Форму помістити у велику форму і залити її окропом наполовину. Поставити туди форму з чізкейк і в духовку на 1 годину 10 хвилин.
4. Щоб приготувати покриття для чізкейку, треба збити сметану, цукор і ванільний цукор. Чізкейк витягуємо з духовки. Викладаємо на чізкейк готове покриття і знову ставимо в духовку на 10 хвилин.
5. Готовий чізкейк виймаємо з духовки і залишимо його для охолодження. Відокремити краю чизкейка від форми, витягнути і поставити в холодильник на ніч.