Домашній чізкейк «Нью-Йорк»
(покроковий рецепт з фото)
Ніжний, вершковий, тане в роті шматочок ідеального чизкейка з ягідним соусом… Що може бути краще на десерт? Для вершкової начинки чизкейка використовують тільки сир Філадельфія. Пригощайтеся!
Продукти розраховані для форми діаметром 18 см. В вершкову начинку, крім лимонного соку, можна додати лимонну цедру. Розрізати цей десерт найкраще гострим гарячим ножем. Для цього лезо ножа нагрійте в окропі і швидко обсушити рушником. Докладний рецепт, як приготувати чізкейк "нью Йорк", Дивіться нижче.
- Печиво пісочне - 120 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Сир Філадельфія - 450 грам
- Цукрова пудра - 140 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 150 мілілітрів
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Сік лимонний - 3 Ст. Ложки
- Вершки - 150 мілілітрів
Для тонкого пісочного коржа нам знадобляться пісочне печиво і розтоплене вершкове масло.
Подрібніть печиво в крихту, додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте до однорідності.
Роз'ємну форму для випічки, діаметром 18 см, застелите пергаментним папером. Висипати на дно крихту печива, розрівняйте дном склянки чи рукою, щільно придавлюючи.
Тепер підготуйте продукти для начинки чизкейка.
Філадельфію з'єднайте в чаші з цукровою пудрою і ваніліном, перемішайте міксером на найнижчих оборотах. Чим менше ви наситите начинку киснем, тим менше вона буде тріскатися і верх пирога залишиться рівним. Додайте по одному яйця, перемішайте.
Влийте вершки, сметану, лимонний сік, перемішайте. Додайте крохмаль, перемішайте.
Вилийте масу на пісочний корж. Поставте запікатися в розігріту до 150 градусів духовку на 70-80 хвилин. Краї чизкейка повинні схопитися, а серединка трохи тремтіти. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте пирога повністю охолонути.
Поставте чізкейк в холодильник на 6-8 годин.
Перенесіть чізкейк на блюдо. Щоб акуратно витягнути його з форми, візьміть довгий тонкий ніж, нагрійте його в гарячій воді, швидко обсушити рушником і проведіть вздовж бортика. Акуратно зніміть роз'ємну форму.
При подачі чізкейк поливають полуничним (або іншим ягідним соусом). Смачного!