Класичний чізкейк «Нью-Йорк»
(покроковий рецепт з фото)
Цей європейський десерт вже давно став класикою. Його готують у багатьох ресторанах і на багатьох кухнях господині. Якщо ви хочете повторити його самостійно і в пошуку рецепту, то не проходьте повз!
Я покажу вам крок за кроком, як приготувати класичний чізкейк "нью-Йорк" . Цей приголомшливий десерт вимагає зовсім небагато зусиль, але досить витримки. Перед тим як дістати його з форми, потрібно остудити чізкейк не менше 4 годин, але найкраще - ніч. Подавати до столу його можна з ніжним сметанним або вершковим кремом, а також з шоколадним, карамельним або полуничним соусом. Спробувати цей приголомшливий десерт повинен кожен.
- Печиво - 250 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 60 грам
- Крем-сир - 900 грам
- Цукор - 270 грам (начинка)
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Яйце - 4 штуки
- Крем - 160 грам
- Вершки - 160 грам
- Крем - 475 грам (крем)
- Цукор - 35 грам (крем)
- Полуниця - 350 грам (соус)
- Цукор - 100 грам (соус)
- Вода - 120 мілілітрів (соус)
1. Для початку потрібно приготувати корж. Подрібніть печиво з цукром, дрібкою солі і розтопленим вершковим маслом. Викладіть у форму і сформуйте корж з бортами.
2. Форму потрібно акуратно обернути 3 шарами фольги.
3. Кожен шар завертайте окремо для надійності.
4. Для приготування начинки з'єднайте крем-сир з цукром, ванільним екстрактом, яйцями, сметаною і вершками.
5. Збийте все до однорідності.
6. Вилийте у форму акуратно.
7. Поставте форму в форму побільше або на деко.
8. Акуратно влийте в форму побільше гарячу воду. Випікайте в розігрітій до 160 градусів духовці 1, 5 годину.
9. Готовий чізкейк залиште на 4 години остигати. Потім акуратно зніміть роз'ємні бортики.
10. Змастіть верх збитою з цукром сметаною.
11. Для приготування полуничного соусу розімніть ягоди товкачиком, додайте воду і цукор. Проваріть соус на повільному вогні, помішуючи, до загустіння.
12. Класичний чізкейк "нью-Йорк" готовий.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!