«спокуса Янсона»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Якщо ви хочете відкрити для себе шведську кухню, не виходячи з будинку, тоді рекомендую спробувати традиційну страву"Спокуса Янсона" . Неймовірно ароматна, ситна і дуже апетитна запіканка.
Опис приготування:
Основою цієї страви буде картопля і анчоуси. Ніжність запіканці надають вершки, а корочка з панірувальних сухарів - пікантність. "Спокуса Янсона" чудово підійде для повноцінного обіду чи вечері.
- Картопля - 600 грам (приблизно)
- Анчоуси - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Вимийте і очистіть картопля, відділи філе anchousov.
Очищений і подрібнену цибулю обсмажте 4-5 хвилин на вершковому маслі.
Брусочками наріжте картоплю. Трохи посоліть і поперчіть.
Жароміцних форму змажте маслом і викладіть третину картоплі.
Розподіліть половину цибулі.
Додайте анчоуси. Повторіть ще раз всі верстви.
Останнім шаром викладіть картоплю.
Влийте вершки.
Присипте все панірувальними сухарями, а зверху викладіть вершкове масло. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку.
Запікайте 35-40 хвилин до готовності.
Ось таке"Спокуса Янсона" вийшло. Смачного!