«спокуса Янсона»
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете відкрити для себе шведську кухню, не виходячи з будинку, тоді рекомендую спробувати традиційну страву "спокуса Янсона" . Неймовірно ароматна, ситна і дуже апетитна запіканка.
Основою цієї страви буде картопля і анчоуси. Ніжність запіканці надають вершки, а корочка з панірувальних сухарів - пікантність. "спокуса Янсона" чудово підійде для повноцінного обіду чи вечері.
- Картопля - 600 грам (приблизно)
- Анчоуси - 100 грам
- Цибулина - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Вершки - 200 мілілітрів
- Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Очищений і подрібнену цибулю обсмажте 4-5 хвилин на вершковому маслі.
Жароміцних форму змажте маслом і викладіть третину картоплі.
Додайте анчоуси. Повторіть ще раз всі верстви.
Влийте вершки.
Запікайте 35-40 хвилин до готовності.