Spanakopita
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви побували в сонячної Греції, то напевно встигли закохатися в їх кухню. Сьогодні я розповім вам, як приготувати спанакопіта легко і просто. Якщо вам незнайоме це блюдо, то це пиріг.
Такі трикутники виходять смачними і поживними, а головне корисними. Ніякої складності в приготуванні немає. Якщо не знайшли на полицях магазину тісто філо, використовуйте листкове бездріжджове. Також замість фети можете використовувати козячий сир.
Смачного!
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Цибуля - 2 штуки
- Шпинат - 300 грам
- Кріп нарізаний - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Фета - 150 грам
- Яйця - 4 штуки
- Сіль і перець - - За смаком
- Тісто філо - 700 грам
- Вершкове масло - 300 грам
1
Духовку розігрійте до 175 З.
2
Вершкове масло розтопіть в сотейнику, додайте подрібнену цибулю і варіть до м'якості.
3
Шпинат змішайте з борошном і кропом і додайте в масло. Готуйте 10 хвилин на середньому вогні.
4
Яйця збийте в мисці, додайте туди фету, подрібнений кріп і приправити сіллю з перцем. Потім додайте в цю суміш шпинат.
5
Тісто розкладіть і змастіть невеликою кількістю масла. Викладіть трохи начинки на тісто і складіть тісто трикутником.
6
Утворені трикутники змастіть вершковим маслом, викладіть на пергамент і запікайте від 45 хв. До 1 години до золотистого кольору.