Солодкий пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування солодкого пирога зі смородиною. Прекрасний десерт навіть для самих справжніх гурманів! На день народження або святковий обід.
Для приготування солодкого пирога зі смородиною беремо червону смородину, пакетик ванільного цукру, 4 яйця (два в начинку, два в тісто). Готовий пиріг посипаємо рясно цукровою пудрою. До речі, можна також додавати і інші ягоди (малину чи полуницю), іноді я ще яблука або грушу додаю.
- Смородина - 450 грам
- Яйце - 4 штуки
- Вершкове масло - 125 грам
- Цукор - 200 грам
- Ванільний цукор - 1 штука
- Борошно - 125 грам
- Крохмаль - 50 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Стружка кокосова - 50 грам
Розтоплене масло, ванільний цукор, 100 грам цукру і дрібку солі збиваємо міксером.
По одному, збиваючи, додати 2 яйця, потім ще 2 жовтка.
Борошно, крохмаль, розпушувач перемішати і поступово, збиваючи, додати в яєчно-масляну суміш.
Борошно, крохмаль, розпушувач перемішати і поступово, збиваючи, додати в яєчно-масляну суміш.
Тісто викладаємо у форму, зверху рівномірно розкласти червону смородину. Запікаємо хвилин 15 при температурі 200 градусів.
2 білки збити в піну, додати 100 г цукру поступово і продовжувати збивати до його розчинення.
У збиті білки додати кокосову стружку і акуратно, але ретельно перемішати.
У збиті білки додати кокосову стружку і акуратно, але ретельно перемішати.
Пиріг вийняти з духовки, розкласти зверху рівномірно кокосову суміш, зменшити температуру до 150 градусів і поставити пиріг ще на 35 хвилин.
Готовий солодкий пиріг зі смородиною подаємо з ягодами. Смачного!