Рецепт Солодкий пиріг зі смородиною фото

Солодкий пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Ягоди, Молочні продукти, Смородина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, Десерт
Випічка, Солодке, Пироги

Рецепт приготування солодкого пирога зі смородиною. Прекрасний десерт навіть для самих справжніх гурманів! На день народження або святковий обід.

Для приготування солодкого пирога зі смородиною беремо червону смородину, пакетик ванільного цукру, 4 яйця (два в начинку, два в тісто). Готовий пиріг посипаємо рясно цукровою пудрою. До речі, можна також додавати і інші ягоди (малину чи полуницю), іноді я ще яблука або грушу додаю.

  • Смородина - 450 грам
  • Яйце - 4 штуки
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Ванільний цукор - 1 штука
  • Борошно - 125 грам
  • Крохмаль - 50 грам
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Стружка кокосова - 50 грам
солодкий пиріг зі смородиною - фото крок 1
Розтоплене масло, ванільний цукор, 100 грам цукру і дрібку солі збиваємо міксером.
солодкий пиріг зі смородиною - фото крок 2
По одному, збиваючи, додати 2 яйця, потім ще 2 жовтка.
Борошно, крохмаль, розпушувач перемішати і поступово, збиваючи, додати в яєчно-масляну суміш.
солодкий пиріг зі смородиною - фото крок 3
Тісто викладаємо у форму, зверху рівномірно розкласти червону смородину. Запікаємо хвилин 15 при температурі 200 градусів.
солодкий пиріг зі смородиною - фото крок 4
2 білки збити в піну, додати 100 г цукру поступово і продовжувати збивати до його розчинення.
У збиті білки додати кокосову стружку і акуратно, але ретельно перемішати.
солодкий пиріг зі смородиною - фото крок 5
Пиріг вийняти з духовки, розкласти зверху рівномірно кокосову суміш, зменшити температуру до 150 градусів і поставити пиріг ще на 35 хвилин.
солодкий пиріг зі смородиною - фото крок 6
Готовий солодкий пиріг зі смородиною подаємо з ягодами. Смачного!

Схожі рецепти