Рецепт Солодка вата фото

Солодка вата
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Овочі , Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хто в дитинстві не їв це солодке і повітряні ласощі? Солодка вата в домашніх умовах може бути зовсім не гірша за ту, що можна придбати в парку або магазині. Не вірите? тоді спробуйте.

Опис приготування:

Рецепт приготування солодкої вати абсолютно нескладний. Приготувати її можна як зі спеціальною машиною, так і з підручних засобів.

1. Для початку потрібно зайнятися основою - цукровим сиропом. У невеликій мисці з'єднати цукор, воду і оцет. Надіслати на вогонь.

2. Як тільки маса почне нагріватися, акуратно перемішати дерев'яною лопаткою і прибрати з вогню.

3. Трохи остудити, потім знову нагріти. Сироп повинен рівномірно прогріватися, щоб солодка вата в домашніх умовах не була гумовою. Повітряної вона вийде тільки в тому випадку, якщо сироп буде правильно зварений.

4. Процес нагрівання потрібно повторити близько 4 раз.

5. У сироп можна додати харчовий барвник, щоб отримати кольорову вату.

6. Щоб зробити десерт знадобиться віночок, який потрібно вмочити в сироп і обволікати навколо дерев'яної палички.

Якщо є спеціальна машина, тоді процес буде ще простіше. Солодка вата може бути будь-якого обсягу, так що говорити про порціях досить складно. Спробуйте порадувати себе і близьких цим дивовижним десертом.


  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Оцет - 0.5 чайних ложки
  • Барвник харчової - За смаком
Рецепт приготування солодкої вати абсолютно нескладний. Приготувати її можна як зі спеціальною машиною, так і з підручних засобів.

1. Для початку потрібно зайнятися основою - цукровим сиропом. У невеликій мисці з'єднати цукор, воду і оцет. Надіслати на вогонь.

2. Як тільки маса почне нагріватися, акуратно перемішати дерев'яною лопаткою і прибрати з вогню.

3. Трохи остудити, потім знову нагріти. Сироп повинен рівномірно прогріватися, щоб солодка вата в домашніх умовах не була гумовою. Повітряної вона вийде тільки в тому випадку, якщо сироп буде правильно зварений.

4. Процес нагрівання потрібно повторити близько 4 раз.

5. У сироп можна додати харчовий барвник, щоб отримати кольорову вату.

6. Щоб зробити десерт знадобиться віночок, який потрібно вмочити в сироп і обволікати навколо дерев'яної палички.

Якщо є спеціальна машина, тоді процес буде ще простіше. Солодка вата може бути будь-якого обсягу, так що говорити про порціях досить складно. Спробуйте порадувати себе і близьких цим дивовижним десертом.

Схожі рецепти