Сніданок «Крабик»
(покроковий рецепт з фото)
Здивуйте своїх дітей оригінальної домашньою випічкою з листкового тіста у вигляді симпатичного краба. Готуються такі крабики просто і швидко. А результат вас і ваших домочадців обов'язково порадує.
Закуска «Крабики» ідеально підійде і для сніданку, і для легкого перекусу, і в якості ссобойку. Рецепт, як приготувати закуску «Крабики», дуже простий. Вам знадобиться готове листкове або слоено-дріжджове тісто, кілька сосисок, сир і перепелині яйця. Як вид, всі інгредієнти дуже прості і доступні кожному, а з них виходять справжні маленькі Шедеврик-крабики.
- Листкове тісто - 200 грам
- Сосиски - 3 штуки
- Перепелині яйця - 4 штуки
- Сир твердий - 50 грам
- Куряче яйце - 1 штука (для змащення)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто заздалегідь вийміть з холодильника, перепелині яйця відваріть.
Тісто поріжте на трикутники, як для рогаликів.
Кожен трикутник злегка розтягніть в довжину. На кожен покладіть по тонкому скибочці сиру. Зверху покладіть сосиску. Краї сосиски злегка надріжте.
Загорніть тісто в рогалик. Зверніть увагу: краю сосиски повинні виступати з тіста на 1-1, 5 см.
Викладіть рогалики на деко, змастіть збитим яйцем. Одну сосиску розріжте на 4 рівні частини. Зробіть в шматочках вертикальні надрізи, приблизно до половини. Ці шматочки також покладіть на деко і запікайте разом з рогаликами.
Запікайте все 20 хвилин при температурі 180 градусів. Ось такими вийшли наші заготовки, залишилося тільки зібрати крабиків.
На зубочистки або сірники прикріпіть крабиками клешні і очі з перепелиних яєць.
За допомогою горошин перцю або шматочків оливок зробіть зіниці і ротики. Крабики готові! Обов'язково запропонуйте їх діткам, вони як ніхто інший оцінять ваші старання!