Сметанник татарський
(покроковий рецепт з фото)
Прекрасний татарський сметанник прикрасить будь-який святковий стіл. Тісто ніби тане в роті, а ніжний аромат ванілі так і манить. Приготувати це чудо кулінарії зовсім нескладно, спробуйте!
Це класичний рецепт приготування сметанника татарського. Готове тісто для сметанника може збережуться в холодильнику протягом чотирьох діб. Майте на увазі, що безпосередньо перед випічкою потрібно дістати тісто з холодильника і потримати його при кімнатній температурі 2-3 годину. Хай щастить!
- Сухі дріжджі - 7 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 60 грам (розтоплене)
- Цукор - 7 Ст. Ложок
- Борошно - 400 грам
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 500 грам
- Яйця - 4 штуки
- Ванільний цукор - 1 За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Дріжджі розчиніть в теплому молоці.
Борошно, цукор і сіль змішуємо. Вливаємо в борошняну суміш дріжджову, перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло, цедру половинки лимона. Місимо тісто кілька хвилин.
Сформуйте з тіста кулю і перекладіть його в змащену оливковою олією ємність, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 2 годину. Після чого, поставте тісто на ніч в холодильник. Тим часом змішайте яйця і 6 ст.Л. Цукру, додайте сметану і все перемішайте.
Викладаємо тісто у форму для запікання, краю надрезаем і вливаємо в нього начинку. Сметанник випікаємо в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів. Смачного!