Рецепт Сметанник татарський фото

Сметанник татарський
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Фрукти , Яблука , Молоко
Дієтичне харчування , Рецепти без шкоди
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл
Випічка , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Прекрасний татарський сметанник прикрасить будь-який святковий стіл. Тісто ніби тане в роті, а ніжний аромат ванілі так і манить. Приготувати це чудо кулінарії зовсім нескладно, спробуйте!

Опис приготування:

Це класичний рецепт приготування сметанника татарського. Готове тісто для сметанника може збережуться в холодильнику протягом чотирьох діб. Майте на увазі, що безпосередньо перед випічкою потрібно дістати тісто з холодильника і потримати його при кімнатній температурі 2-3 годину. Хай щастить!

  • Сухі дріжджі - 7 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 60 грам (розтоплене)
  • Цукор - 7 Ст. Ложок
  • Борошно - 400 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Крем - 500 грам
  • Яйця - 4 штуки
  • Ванільний цукор - 1 За смаком
сметанник татарський - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Дріжджі розчиніть в теплому молоці.
сметанник татарський - фото крок 2
Борошно, цукор і сіль змішуємо. Вливаємо в борошняну суміш дріжджову, перемішуємо. Додаємо розтоплене вершкове масло, цедру половинки лимона. Місимо тісто кілька хвилин.
сметанник татарський - фото крок 3
Сформуйте з тіста кулю і перекладіть його в змащену оливковою олією ємність, накрийте плівкою і залиште при кімнатній температурі на 2 годину. Після чого, поставте тісто на ніч в холодильник. Тим часом змішайте яйця і 6 ст.Л. Цукру, додайте сметану і все перемішайте.
сметанник татарський - фото крок 4
Викладаємо тісто у форму для запікання, краю надрезаем і вливаємо в нього начинку. Сметанник випікаємо в духовці 40 хвилин, температура 180 градусів. Смачного!

Схожі рецепти