Татарський сметанник
(покроковий рецепт з фото)
У татарської кухні велике місце приділяється випічці. Сметанник - дуже легкий і ніжний пиріг. Його повітряному смаку будуть раді всі ваші близькі.
Кількість порцій: 8-10
- Борошно в\з - 2 склянки
- Cakhar - 1 Ст. Ложка (плюс 6 столових ложок в начинку)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Молоко - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
- Крем 20% - 2, 5 склянки (начинка)
- Яйця - 4 штуки (начинка)
1. У просіяне борошно додати дріжджі, соду, сіль, цукор. Перемішати. Окремо збити молоко з яйцем і додати в борошно. Влити трохи рослинного масла. Замісити тісто, скачати його кулею і поставити в тепле місце на 1 час.
2. Поки тісто стоїть на расстойке, приготувати начинку. В окремій мисці збити яйця з цукром. Поступово, частинами, додавати сметану, не перестаючи збивати. Цукор в начинці повинен повністю розчинитися.
3. Розігріти духовку. Форму для випічки застелити пергаментним папером. З тіста розкачати коло, щоб діаметр його був трохи більше діаметра форми. Тісто викласти в форму так, щоб його краї звисали з форми. Всередину тесту вилити начинку і краю трохи затиснути. Пиріг випікається близько 40 хвилин при температурі 200 градусів.
Витягнути готовий пиріг, остудити його і розрізати на порційні шматки.
Витягнути готовий пиріг, остудити його і розрізати на порційні шматки.