Смарагдове варення з ківі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт оригінального варення з ківі красивого смарагдового кольору. Густе, дуже солодке, але з пікантною кислинкою і неймовірно смачне!
Докладніше, як приготувати смарагдове варення з ківі, я розповім нижче. Щоб згустити варення, в рецепті використовується пектин, але замість нього можна використовувати агар-агар. Кількість цукру краще регулювати на свій смак. Варення швидко готується, підійде до млинців і оладки на сніданок. Беріть на замітку рецепт!
- Ківі - 5 штук
- Банан - 1 штука
- Пектин - 2 чайних ложки
- Цукор - 150 грам
- Лимон - 1/2 штуки
Підготуйте всі інгредієнти.
Очистіть від шкірки ківі, потім наріжте кубиками.
Банан теж очистіть від шкірки і наріжте кружальцями.
Злегка розімніть фрукти виделкою.
Цукор змішайте з пектином, а з лимона вичавіть сік. Додайте до фруктової суміші. Варіть варення на середньому вогні 5-7 хвилин після закипання.
Перекладіть варення в баночку і остудіть. Воно стане потім гущі.
Смарагдове варення з ківі готове, смачного!