Варення з ківі без цукру
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ваш раціон не сприймає цукру, а солодкого хочеться, пропоную вам рецепт варення з ківі без цукру. Ківі - фрукт з кислинкою і цей пікантний присмак буде краще почуватися в варення.
Щоб приготувати смачне варення з ківі без цукру, додамо в варення трохи солодких яблук, який компенсуватимуть кислий присмак ківі (хоча його наявність залежить від сорту ківі).
1. Ківі моєму в холодній воді і очищаємо від шкірки. Очищений фрукт нарізаємо дрібними шматочками.
2. Яблука теж моєму і ріжемо на дрібні шматочки або часточки. За бажанням яблука можна очистити від шкірки.
3. Ківі я яблука кидаємо в каструлю. Якщо ківі попалися жорсткі, заливаємо в каструлю 2 склянки питної води.
4. Додаємо в каструлю желатин, лимонний сік.
5. Все ретельно перемішуємо. Доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо на півгодини.
6. Даємо варення охолонути і подаємо до столу.
Якщо ви хочете заготовити варення на зиму в великих кількостях, робимо все те ж саме, дотримуємося пропорції, але попередньо заготовляємо банки для зберігання. Перед тим, як залити остигле варення в банки, їх треба простерилізувати в кип'яченій воді.
- Ківі - 1 кілограм
- Яблуко - 2-3 штук
- Желатин - 1 штука
- Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
1. Ківі моєму в холодній воді і очищаємо від шкірки. Очищений фрукт нарізаємо дрібними шматочками.
2. Яблука теж моєму і ріжемо на дрібні шматочки або часточки. За бажанням яблука можна очистити від шкірки.
3. Ківі я яблука кидаємо в каструлю. Якщо ківі попалися жорсткі, заливаємо в каструлю 2 склянки питної води.
4. Додаємо в каструлю желатин, лимонний сік.
5. Все ретельно перемішуємо. Доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо на півгодини.
6. Даємо варення охолонути і подаємо до столу.
Якщо ви хочете заготовити варення на зиму в великих кількостях, робимо все те ж саме, дотримуємося пропорції, але попередньо заготовляємо банки для зберігання. Перед тим, як залити остигле варення в банки, їх треба простерилізувати в кип'яченій воді.