Рецепт Варення з ківі без цукру фото

Варення з ківі без цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Ківі
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ваш раціон не сприймає цукру, а солодкого хочеться, пропоную вам рецепт варення з ківі без цукру. Ківі - фрукт з кислинкою і цей пікантний присмак буде краще почуватися в варення.

Опис приготування:

Щоб приготувати смачне варення з ківі без цукру, додамо в варення трохи солодких яблук, який компенсуватимуть кислий присмак ківі (хоча його наявність залежить від сорту ківі).

1. Ківі моєму в холодній воді і очищаємо від шкірки. Очищений фрукт нарізаємо дрібними шматочками.

2. Яблука теж моєму і ріжемо на дрібні шматочки або часточки. За бажанням яблука можна очистити від шкірки.

3. Ківі я яблука кидаємо в каструлю. Якщо ківі попалися жорсткі, заливаємо в каструлю 2 склянки питної води.

4. Додаємо в каструлю желатин, лимонний сік.

5. Все ретельно перемішуємо. Доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо на півгодини.

6. Даємо варення охолонути і подаємо до столу.

Якщо ви хочете заготовити варення на зиму в великих кількостях, робимо все те ж саме, дотримуємося пропорції, але попередньо заготовляємо банки для зберігання. Перед тим, як залити остигле варення в банки, їх треба простерилізувати в кип'яченій воді.


  • Ківі - 1 кілограм
  • Яблуко - 2-3 штук
  • Желатин - 1 штука
  • Лимонний сік - 4 Ст. Ложки
Щоб приготувати смачне варення з ківі без цукру, додамо в варення трохи солодких яблук, який компенсуватимуть кислий присмак ківі (хоча його наявність залежить від сорту ківі).

1. Ківі моєму в холодній воді і очищаємо від шкірки. Очищений фрукт нарізаємо дрібними шматочками.

2. Яблука теж моєму і ріжемо на дрібні шматочки або часточки. За бажанням яблука можна очистити від шкірки.

3. Ківі я яблука кидаємо в каструлю. Якщо ківі попалися жорсткі, заливаємо в каструлю 2 склянки питної води.

4. Додаємо в каструлю желатин, лимонний сік.

5. Все ретельно перемішуємо. Доводимо варення до кипіння, зменшуємо вогонь до середнього і залишаємо на півгодини.

6. Даємо варення охолонути і подаємо до столу.

Якщо ви хочете заготовити варення на зиму в великих кількостях, робимо все те ж саме, дотримуємося пропорції, але попередньо заготовляємо банки для зберігання. Перед тим, як залити остигле варення в банки, їх треба простерилізувати в кип'яченій воді.

Схожі рецепти