Варення з ківі і банана
(покроковий рецепт з фото)
Варення швидкого приготування - моє улюблене! Тим більше, якщо це не просте варення, а з екзотичних фруктів! Поділюся з вами простим рецептом приготування варення з ківі і банана.
Рецепт приготування варення з ківі і банана - дуже простий. Зазначені інгредієнти розрахована на одну баночку. Раджу спробувати, зварити в такій невеликій кількості, а потім вже вирішувати, чи ставити запас. Варення виходить дуже ніжне, кисло-солодке, така собі кашка незвичайного для варення кольору. Можна використовувати і не зовсім зрілі фрукти. Отже, візьмемося за роботу. Як приготувати варення з ківі і банана:
1. Промийте і очистіть банан від шкірки і подрібніть.
2. Очистіть ківі і також наріжте.
3. Банан і ківі трохи подрібнити блендером.
4. Отриману кашку помістіть в каструлю, засипте цукор, лимонну кислоту і желатин. Все ретельно перемішайте. Поставте на повільний вогонь і варіть до закипання.
5. З моменту закипання варіть протягом п'яти хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Потім дайте постояти варення протягом години і доведіть до кипіння і проваріть п'ять хвилин.
6. Після таких двох процедур варіння варення треба розлити по простерилізувати банках і закрити стерильними кришками. Варення з ківі і банана готове!
Зберігайте його в холодильнику на нижній полиці.
- Банан - 1 штука
- Ківі - 5 штук
- Цукор - 200 грам
- Лимонний сік - 3 чайних ложки
- Желатин - 1 Чайна ложка
1. Промийте і очистіть банан від шкірки і подрібніть.
2. Очистіть ківі і також наріжте.
3. Банан і ківі трохи подрібнити блендером.
4. Отриману кашку помістіть в каструлю, засипте цукор, лимонну кислоту і желатин. Все ретельно перемішайте. Поставте на повільний вогонь і варіть до закипання.
5. З моменту закипання варіть протягом п'яти хвилин, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Потім дайте постояти варення протягом години і доведіть до кипіння і проваріть п'ять хвилин.
6. Після таких двох процедур варіння варення треба розлити по простерилізувати банках і закрити стерильними кришками. Варення з ківі і банана готове!
Зберігайте його в холодильнику на нижній полиці.