Смачний салат з шинкою
(покроковий рецепт з фото)
Такий салат актуальний в будь-який час року. Він легкий, незвичайний і дуже смачний. Настійно рекомендую його всім, хто любить оригінальні страви. Розповім, як приготувати смачний салат з шинкою.
Блюдо вишукане і дуже смачне, таке подають в кращих ресторанах. Для салату використовую пармскую шинку, яку нарізаю дуже тонко, і м'який козячий сир, що нарізаю шматочками. Салат можна не наполягати, а відразу подавати до столу. Ваші гості оцінять його по достоїнству.
- Інжир - 2 штуки
- Салат - 1 пучок
- Рукола - 1 пучок
- Козиний сир - 50 грам
- Пармська шинка - 50 грам
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
1. Салат і рукколу розбираю, мою. Просушують зелень серветками.
2. У інжиру зрізаю плодоніжку, гарненько мою плід і розрізаю кожен на 4-8 частин (в мене на 4 частини).
3. Зелень рву руками великими шматочками і викладаю на широке блюдо, потім нарізаю тонко шинку і розкладаю пласти поверх зелені.
4. Викладаю інжир і нарізаний шматочками м'який козячий сир. Для заправки змішую в рівних кількостях мед, оливкова олія і лимонний сік. Поливаю отриманим соусом салат. Смачного!