Смачні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Пряники в нашій країні - це звичайне ласощі, а ось в Європі їх печуть на зимові свята (різдво, день Святого Миколая, Новий рік). Розповім про рецепт, як приготувати смачні пряники.
Традиційно до пряникам готують ще глазур. Можна полити нею випічку або занурити кожен пряник. У будь-якому випадку перед подачею на стіл потрібно дочекатися, щоб глазур застигла. Використовуйте різні спеції, так пряники будуть не тільки смачніше, але і подарують вам чудовий аромат.
- Борошно - 1, 5 склянки (без гірки)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Суміш для пряників (спеції) - 2 чайних ложки
- Мелений білий перець - 1 щіпка
- Мелений мигдаль (мигдалеве борошно) - 0, 5 склянки
- Цукор коричневий - 0, 5 склянки
- Мед - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Жирні вершки - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки
- Гаряча вода - 4 Ст. Ложки

1. У миску просійте борошно, додайте соду, сіль, пряникову суміш, білий перець і подрібнений мигдаль або мигдалеву борошно.

2. В іншій ємності змішайте цукровий пісок, мідь, вершкове масло. Надішліть ємність на вогонь і варіть на слабкому вогні до розчинення крупинок.

3. Ємність, в якій розтопили масло приберіть з вогню, коли всі цукрові крупинки вже розчинилися. Залиште на 5 хвилин для охолодження.

4. У остигнула суміш додайте сипучі інгредієнти, які раніше з'єднали в мисці.

5. Гарненько перемішайте весь вміст миски.

6. Вбийте одне куряче яйце в тісто і розмішайте його.

7. Викладіть тісто на плівку і оберніть його, надішліть тісто в холодильник на ніч або на два дні.

8. Через необхідний час дістаньте тісто і розгорніть плівку, розділіть його на 2 частини і сформуйте 2 ковбаски.

9. Розріжте кожну на невеликі шматочки і сформуйте кульки.

10. Викладіть кульки на деко і відправте їх у розігрітий до 175 градусів духовку на 15 хвилин.

11. Дістаньте пряники і перекладіть його на решітку для охолодження.

12. Для глазурі: з'єднайте цукрову пудру і воду, гарненько все змішайте.

13. Кожен остиглий пряник занурте в глазур.

14. Викладіть пряники на решітку для застигання глазурі, а потім насолоджуйтеся ними.