Смачні пряники
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 50
Час приготування: 14 г. 0 хв.
Пряники в нашій країні - це звичайне ласощі, а ось в Європі їх печуть на зимові свята (різдво, день Святого Миколая, Новий рік). Розповім про рецепт, як приготувати смачні пряники.
Опис приготування:
Традиційно до пряникам готують ще глазур. Можна полити нею випічку або занурити кожен пряник. У будь-якому випадку перед подачею на стіл потрібно дочекатися, щоб глазур застигла. Використовуйте різні спеції, так пряники будуть не тільки смачніше, але і подарують вам чудовий аромат.
- Борошно - 1, 5 склянки (без гірки)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Суміш для пряників (спеції) - 2 чайних ложки
- Мелений білий перець - 1 щіпка
- Мелений мигдаль (мигдалеве борошно) - 0, 5 склянки
- Цукор коричневий - 0, 5 склянки
- Мед - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 5 Ст. Ложок
- Жирні вершки - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука
- Цукрова пудра - 2, 5 склянки
- Гаряча вода - 4 Ст. Ложки
1. У миску просійте борошно, додайте соду, сіль, пряникову суміш, білий перець і подрібнений мигдаль або мигдалеву борошно.
2. В іншій ємності змішайте цукровий пісок, мідь, вершкове масло. Надішліть ємність на вогонь і варіть на слабкому вогні до розчинення крупинок.
3. Ємність, в якій розтопили масло приберіть з вогню, коли всі цукрові крупинки вже розчинилися. Залиште на 5 хвилин для охолодження.
4. У остигнула суміш додайте сипучі інгредієнти, які раніше з'єднали в мисці.
5. Гарненько перемішайте весь вміст миски.
6. Вбийте одне куряче яйце в тісто і розмішайте його.
7. Викладіть тісто на плівку і оберніть його, надішліть тісто в холодильник на ніч або на два дні.
8. Через необхідний час дістаньте тісто і розгорніть плівку, розділіть його на 2 частини і сформуйте 2 ковбаски.
9. Розріжте кожну на невеликі шматочки і сформуйте кульки.
10. Викладіть кульки на деко і відправте їх у розігрітий до 175 градусів духовку на 15 хвилин.
11. Дістаньте пряники і перекладіть його на решітку для охолодження.
12. Для глазурі: з'єднайте цукрову пудру і воду, гарненько все змішайте.
13. Кожен остиглий пряник занурте в глазур.
14. Викладіть пряники на решітку для застигання глазурі, а потім насолоджуйтеся ними.