Смачна запіканка в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я вирішила розповісти, як приготувати смачну запіканку в мультиварці. Відразу скажу, що рецепт стандартний, нічого виходить за рамки. Для сніданку, полудня і легкого десерту - саме те!
Цього разу я вирішила спекти запіканку без нічого. Це як там не є класична запіканка з усіх можливих. Мені захотілося зробити її настільки повітряної, щоб вона танула в роті, як ніжний бісквіт. Головний секрет її пишності - окремо збиті білки. Природно, ви можете покласти в неї додатково родзинки, курагу і інші інгредієнти.
- Сир - 500 грам
- Яйця - 4 штуки
- Крем - 150 грам
- Манна крупа - 3 Ст. Ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - 1 штука
- Мед - 50 грам
Відокремлюємо білки від жовтків. Жовтки розтираємо з сиром і медом. Кладемо сметану, ванілін, борошно і манну крупу. Все добре перемішуємо.
Білки збиваємо окремо в сухий мисці міксером. Коли з'явиться хороша піна, обережно досипаємо цукор. Збиваємо до консистенції, як на безе. Перекладаємо білок в сирну масу, акуратно перемішуючи знизу вгору.
Беремо контейнер мультиварки. Змащуємо його олією, рослинним або вершковим. Викладаємо отриману суміш для запіканки в контейнер і ставимо готуватися в режимі "випічка" з 40-50 хвилин.
Після того, як запіканка приготувалася, щитка її відразу з мультиварки. Нехай вона там постоїть з півгодинки. Так вона набуде більш міцну структуру, її можна буде спокійно витягнути. Готова запіканка добре тримає форму і легко ріжеться на шматочки. Насолоджуйтесь найсмачнішою запіканкою в мультиварці!