Скумбрія солона
(покроковий рецепт з фото)
Солона скумбрія - прекрасна закуска до будь-якого столу. Покласти шматочок рибки на скибочку бородінського хліба - вкуснятина! сьогодні розповім, як приготувати ніжну, ароматну і пряну рибку.
Солона скумбрія - це дуже смачна риба. Найголовніший секрет, щоб скумбрія розкрила свій прекрасний і насичений смак - це додавання в маринад спецій. Лаврушка, пару гвоздичек, базилік і коріандр - чудове поєднання. Для додання красивого і золотистого забарвлення нашої рибки, потрібно в маринад додати пару чайних пакетиків. При подачі ідеально додати ріпчастої цибулі, нарізаної кільцями і посипати зеленню.
- Скумбрія - 2 штуки
- Лаврушка - 3 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Сухий базилік - 1/2 чайних ложки
- Koriandr - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
1
Для початку приготуємо маринад. Наберіть в каструлю 1 літр води і поставте на вогонь. Коли вода закипить, додайте всі спеції і кип'ятіть ще дві хвилини. Маринад готовий, відставте його до повного охолодження.
2
Rиbu чистий, видаліть нутрощі і відріжте голову, добре промийте кілька разів. Поріжте її на порційні шматочки.
3
Складіть рибу в заздалегідь підготовлений посуд і залийте холодним маринадом. Посуд для засолювання риби потрібно брати керамічну або пластикову. Надішліть рибку в холодильник на добу.
4
Смачного!