Сироп для пряників
(покроковий рецепт з фото)
Приготуємо смачні і ароматні пряники в цукровому сиропі. Тісто шоколадне з додаванням кардамону, імбиру, кориці і мускатного горіха. Цукровий сироп покриє пряники, надаючи солодкість і особливий смак.
Є кілька способів покривати пряники сиропом. Поливати по одному, але це буде довго. Вилити частина сиропу в миску і обвалювати по 5-6 пряників, вже краще, але багато сиропу залишається в мисці і третій варіант, покривати пряники сиропом на тій пекарської папері, на якій випікалися пряники. Зручно поливати і перевертати пряники. Сироп не розтікається, так як він досить в'язкий. Залишки сиропу висохнуть на папері і їх можна відправити в компот або в кашу.
- Яйце - 1 штука
- Борошно цільнозернове - 400 грам
- Молоко - 200 мілілітрів
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 250 грам(100 грам - в тісто, 150 грам - для сиропу)
- Сіль - 1 щіпка
- Олія соняшникова - 40 мілілітрів
- Сода гашене - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 2-3 Щепоток
- Імбир сухий мелений - 2-3 Щепоток
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Кардамон - 1 щіпка
- Вода - 70 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
У миску насипаємо 100 грам цукру і додаємо яйце. Збиваємо віночком.
Додаємо молоко і продовжуємо збивати.
Насипаємо склянка борошна і сіль.
Додаємо олію.
Соду гасимо оцтом і додаємо в тісто.
Прянощі перемелює.
У миску висипаємо прянощі і додаємо какао порошок. Все перемішуємо.
У тісто насипаємо порціями борошно і перемішуємо. Поки консистенція НЕ буде густий.
Тісто липне до рук і ложці. Тому, відокремлюємо частина тесту, щедро прокидається борошном, формуємо грудку і розгортаємо його товщиною 7 мм. Формою вирізаємо пряники.
Викладаємо заготовки на деко покритий пекарської папером. Випікаємо при температурі 180-190 градусів, 15-18 хвилин.
Викладаємо заготовки на деко покритий пекарської папером. Випікаємо при температурі 180-190 градусів, 15-18 хвилин.
Готуємо сироп. У каструлю наливаємо 70 мл. Води і додаємо 150 грам цукру. Варимо 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
Сироп покипит і трохи загусне.
Через 12 хвилин сироп виходить клейким, витягується за ложкою, утворюючи ниточку. Прибираємо сироп з вогню.
Пряники охолоджуємо на пекарської папері. Потім, поливаємо сиропом і перевертаємо, щоб сироп покрив пряники з усіх боків, додаємо сироп і знову перевертаємо пряники.
Пряники в сиропі кладемо на решітку і залишаємо на 30-60 хвилин. Zastиnet сироп і pobeleet.
Сироп покрив наші ароматні пряники. Приємного чаювання!