Рецепт Сироп для пряників фото

Сироп для пряників
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Цукор
Рецепти для схуднення
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Пряники
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Приготуємо смачні і ароматні пряники в цукровому сиропі. Тісто шоколадне з додаванням кардамону, імбиру, кориці і мускатного горіха. Цукровий сироп покриє пряники, надаючи солодкість і особливий смак.

Опис приготування:

Є кілька способів покривати пряники сиропом. Поливати по одному, але це буде довго. Вилити частина сиропу в миску і обвалювати по 5-6 пряників, вже краще, але багато сиропу залишається в мисці і третій варіант, покривати пряники сиропом на тій пекарської папері, на якій випікалися пряники. Зручно поливати і перевертати пряники. Сироп не розтікається, так як він досить в'язкий. Залишки сиропу висохнуть на папері і їх можна відправити в компот або в кашу.

  • Яйце - 1 штука
  • Борошно цільнозернове - 400 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 250 грам(100 грам - в тісто, 150 грам - для сиропу)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Олія соняшникова - 40 мілілітрів
  • Сода гашене - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 2-3 Щепоток
  • Імбир сухий мелений - 2-3 Щепоток
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Кардамон - 1 щіпка
  • Вода - 70 мілілітрів
сироп для пряників - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
сироп для пряників - фото крок 2
У миску насипаємо 100 грам цукру і додаємо яйце. Збиваємо віночком.
сироп для пряників - фото крок 3
Додаємо молоко і продовжуємо збивати.
сироп для пряників - фото крок 4
Насипаємо склянка борошна і сіль.
сироп для пряників - фото крок 5
Додаємо олію.
сироп для пряників - фото крок 6
Соду гасимо оцтом і додаємо в тісто.
сироп для пряників - фото крок 7
Прянощі перемелює.
сироп для пряників - фото крок 8
У миску висипаємо прянощі і додаємо какао порошок. Все перемішуємо.
сироп для пряників - фото крок 9
У тісто насипаємо порціями борошно і перемішуємо. Поки консистенція НЕ буде густий.
сироп для пряників - фото крок 10
Тісто липне до рук і ложці. Тому, відокремлюємо частина тесту, щедро прокидається борошном, формуємо грудку і розгортаємо його товщиною 7 мм. Формою вирізаємо пряники.
Викладаємо заготовки на деко покритий пекарської папером. Випікаємо при температурі 180-190 градусів, 15-18 хвилин.
сироп для пряників - фото крок 11
Готуємо сироп. У каструлю наливаємо 70 мл. Води і додаємо 150 грам цукру. Варимо 10-12 хвилин, періодично помішуючи.
сироп для пряників - фото крок 12
Сироп покипит і трохи загусне.
сироп для пряників - фото крок 13
Через 12 хвилин сироп виходить клейким, витягується за ложкою, утворюючи ниточку. Прибираємо сироп з вогню.
сироп для пряників - фото крок 14
Пряники охолоджуємо на пекарської папері. Потім, поливаємо сиропом і перевертаємо, щоб сироп покрив пряники з усіх боків, додаємо сироп і знову перевертаємо пряники.
сироп для пряників - фото крок 15
Пряники в сиропі кладемо на решітку і залишаємо на 30-60 хвилин. Zastиnet сироп і pobeleet.
сироп для пряників - фото крок 16
Сироп покрив наші ароматні пряники. Приємного чаювання!

Схожі рецепти