Рецепт Тісто для пряників фото

Тісто для пряників
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На обід , На вечерю
Випічка , Пряники
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 3 г. 0 хв.

З мого рецепту ви дізнаєтеся про те, як приготувати тісто для пряників. На Русі його робили у свята, додаючи в основу різні прянощі, які і дали назву випічці.

Опис приготування:

Крім смакових якостей, пряники відрізняються гарною формою, яка нагадує барвисті іграшки. Спробуйте замісити медову основу з додаванням кориці, гвоздики, горіхів, імбиру та інших добавок. Тоді ви спробуєте справжній смак російської солодощі. А при випікання можете поекспериментувати з начинками.

  • Яйце - 3 штуки
  • Борошно - 2 склянки
  • Мед - 3/4 склянки
  • Цукор коричневий - 0, 5 склянки
  • Топлене масло - 4 Ст. Ложки
  • Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
  • Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
  • Гвоздика - 0, 25 чайних ложки
  • Імбир білий - 2 чайних ложки
  • Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 щіпка
  • Ізюм без кісточок - 10 Ст. Ложок
  • Чорна смородина суха - 6 Ст. Ложок
  • Волоський горіх - 0, 5 склянки
тісто для пряників - фото крок 1
У каструлі з товстим дном підігрійте мед до рідкого стану. Додайте до нього всі спеції, соду і масло. Перемішайте.
тісто для пряників - фото крок 2
Насипте борошно гіркою. В її центр покладіть жовтки і медову масу. І добре замішати тісто.
тісто для пряників - фото крок 3
У блендері подрібніть горіхи. Додайте їх в тісто разом з родзинками і смородиною. Добре перемішайте.
тісто для пряників - фото крок 4
Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть на 2 години в холодильник. Потім можете готувати пряники далі, додаючи в них сухофрукти і горіхи, наприклад.

Схожі рецепти