Тісто для пряників
(покроковий рецепт з фото)
З мого рецепту ви дізнаєтеся про те, як приготувати тісто для пряників. На Русі його робили у свята, додаючи в основу різні прянощі, які і дали назву випічці.
Крім смакових якостей, пряники відрізняються гарною формою, яка нагадує барвисті іграшки. Спробуйте замісити медову основу з додаванням кориці, гвоздики, горіхів, імбиру та інших добавок. Тоді ви спробуєте справжній смак російської солодощі. А при випікання можете поекспериментувати з начинками.
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 2 склянки
- Мед - 3/4 склянки
- Цукор коричневий - 0, 5 склянки
- Топлене масло - 4 Ст. Ложки
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
- Гвоздика - 0, 25 чайних ложки
- Імбир білий - 2 чайних ложки
- Цедра апельсина - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 щіпка
- Ізюм без кісточок - 10 Ст. Ложок
- Чорна смородина суха - 6 Ст. Ложок
- Волоський горіх - 0, 5 склянки
У каструлі з товстим дном підігрійте мед до рідкого стану. Додайте до нього всі спеції, соду і масло. Перемішайте.
Насипте борошно гіркою. В її центр покладіть жовтки і медову масу. І добре замішати тісто.
У блендері подрібніть горіхи. Додайте їх в тісто разом з родзинками і смородиною. Добре перемішайте.
Тісто загорніть в харчову плівку і приберіть на 2 години в холодильник. Потім можете готувати пряники далі, додаючи в них сухофрукти і горіхи, наприклад.