Сирно-макова запіканка на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Дуже швидкий, смачний і корисний сніданок. Щось на зразок клафути, тільки з мікрохвильовки. Спробуйте!
Сир - відмінне рішення для сніданку. Тим більше, якщо на приготування піде менше 10 хвилин. Ягоди додадуть вітамінів, а яйця зроблять сніданок питательнее.
- Сир - 300 грам
- Макова начинка - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйця - 2 штуки
- Борошно пшеничне в / сорт - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Вершки - 50 мл Чайних ложок(20%)
- Чорна смородина - 1 Склянка
Для макової начинки мак слід залити окропом, дайте охолонути. Потім злийте мак і залийте гарячим молоком. Проваріть до вбирання молока. Потім розітріть мак з цукром. Остудіть і зберігайте в холодильнику.
Сир розітріть з маковою начинкою і цукром.
Сир розітріть з маковою начинкою і цукром.
Додайте яйця, добре перемішайте.
Влийте вершки і всипте борошно з розпушувачем. Вимішайте ніжне тісто по густоті, як сметана.
На дно керамічних рамекенов викладіть шар чорної смородини. Заморожену ягоду не розморожувати.
Зверху залийте ягоди тестом, поставте в мікрохвильовку. Випікайте при потужності 800 Вт 3-4 хвилини.
Потім дайте постояти ще 3 хвилини і подавайте. До запіканці добре подати карамельний топінг і солодкий джем.