Сирно-апельсинова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт запіканки, без сумніву, заслуговує Вашої уваги! Адже запіканка виходить дуже ніжною, з карамельною скоринкою по краях і приголомшливим цитрусовим смаком і ароматом!
Запіканка має свої особливості в процесі приготування і на перший погляд може здатися, що все довго і затягнуто. Насправді - все дуже швидко! Манна каша на апельсиновому соку готується 3-5 хвилин. Так, так, уявляєте? Вона на диво дуже смачна! той, хто не любить манну кашу, нічого не зрозуміє. Перевірено! А все інше готується ще швидше! Запіканка виходить просто незвичайна, спробуйте обов'язково! Як приготувати сирно-апельсинову запіканку дивіться в покроковому рецепті.
- Сир - 250 грам
- Жовтки яєчні - 3 штуки
- Крупа манна - 60 грам
- Цукор - 60 грам
- Апельсин - 2 штуки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
З апельсинів вичавіть сік, перелийте його в сотейник і зваріть на ньому кашу з манної крупи.
Сир добре розітріть з 2-ма жовтками, цукром (пару столових ложок відкладіть) і ванільним цукром.
Готову манну кашу перемішайте з одним залишилися жовтком.
Форму змастіть рослинною олією, викладіть першим шаром сирну масу.
Зверху на сир викладіть манну кашу, ось таким малюнком жирафа. І присипте все 2 ст. Ложками цукру, які відклали. Приберіть в розігріту до 180-190 градусів духовку на 35-40 хвилин.
Наша запіканка готова! Дуже смачно, як в теплом, так і в холодному вигляді. Подавайте з родзинками або цукатами.
Смачного!