Рецепт Сирно-гарбузова запіканка з маком фото

Сирно-гарбузова запіканка з маком
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Запіканка
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 50 хв.

Хочу запропонувати вам такий гарний десерт. Приємний смак і аромат, ніжна текстура запіканки зробить звичайне домашнє чаювання святковим і яскравим.

Опис приготування:

Отже, розповім вам, як приготувати сирно-гарбузову запіканку з маком. Цей десерт неймовірно смачно пахне апельсином, гарбузом, в сир можна додати трохи ваніліну, якщо любите його. Виглядає, як яскравий і ошатний тортик. Для запіканки потрібно зробити дві начинки: сирну і гарбузову, причому, вони повинні бути однаковими по консистенції. Формуйте запіканку за принципом пирога"Зебра" , по черзі складайте шари один на одного. Запор десерт в 160-170 градусах близько години. Слідкуйте. Готову запіканку я перед подачею ставлю в холодильник, але не надовго, інакше сир стає твердим. Пробуйте, десерт ніжний і смачний, сподіваюся вам сподобається! хай щастить!

  • Сир - 500 грам (сирна начинка)
  • Яйце - 2 штуки (сирна начинка)
  • Цукор - 100 грам (сирна начинка)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки (сирна начинка)
  • Мак - 25 грам (сирна начинка)
  • Пюре печеного гарбуза - 500 грам (гарбузова начинка)
  • Яйце - 2 штуки (гарбузова начинка)
  • Цукор - 80 грам (гарбузова начинка)
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки (гарбузова начинка)
  • Цедра одного апельсина - 1 штука (гарбузова начинка)
  • Крем - 100 грам (заливка)
  • Пюре печеного гарбуза - 100 грам (заливка)
  • Цукор - 20 грам (заливка)
  • Яйце - 1 штука (заливка)
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 1
1. Підготуйте продукти для сирної начинки.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 2
2. Складіть в глибоку тару сир, крохмаль, яйця, цукор. Блендером доведіть масу до однорідного стану. Мак бажано заздалегідь проварити у воді (хвилин 15), злити воду, просушити на рушнику. Додайте мак в сирну начинку.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 3
3. Сирна начинка готова.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 4
4. Підготуйте продукти для гарбузової начинки. Заздалегідь запечіть гарбуз і пюріруйте блендером. Вага вказано готового пюре. Якщо гарбуз водяниста, то покладіть в друшляк пару шарів марлі, потім гарбузове пюре і дайте постояти, щоб стекла зайва волога.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 5
5. У глибоку тару покладіть гарбузове пюре, цукор, яйця, крохмаль і цедру одного апельсина. Пюріруйте блендером масу.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 6
6. Гарбузова начинка готова. Хочу звернути увагу на те, що начинки по густоті повинні бути однаковими. Якщо якась вийшла гущі, то розбавте її сметаною.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 7
7. Дно рознімної форми застеліть пергаментом, змастіть добре дно і боки маслом вершковим.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 8
8. Викладайте по черзі начинки: рівно по центру по 1 столовій ложці.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 9
9. Щоб всередині запіканка вийшла красивою, візьміть лучинку і поведіть від краю до центру, як на фото. Надішліть запіканку в духовку (170 градусів) з 45-55 хвилин до готовності.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 10
10. Тепер зробіть заливку для запіканки: змішайте гарбузове пюре, сметану, цукор і яйце.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 11
11. Дістаньте запіканку, полийте заливкою і поверніть в духовку ще на 7 хвилин.
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 12
12. Запіканка готова. Остудіть її повністю, потім обережно пройдіться ножем по краю, зніміть бортик форми. Поріжте порційно і пробуйте!
сирно-гарбузова запіканка з маком - фото крок 13
13. Красиво і смачно! приємного!

Схожі рецепти