Гарбузова запіканка
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - сезон смачного і корисного овоча гарбуза. Так що обов'язково включайте в свій раціон страви з гарбузом. Ось простий рецепт, як приготувати ситну смачну гарбузову запіканку. Будьте здорові!
Гарбузова запіканка з м'ясним фаршем та сиром - відмінний варіант для ситного сніданку або обіду. Впевнена, що вона сподобається і дітям, і жінкам, і чоловікам. Блюдо універсально! Готуйте смачну і корисну їжу частіше!
- Гарбуз очищена - 350 грам
- Фарш м'ясний - 300 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершки - 150 мілілітрів
- Вершкове масло - 25 грам
- Цибуля - 1 штука
- Петрушка - 1 пучок
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Сир - 150 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Паприка сушена - 1 Ст. Ложка
1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
2. Цибулю очистіть, наріжте кубиками і пасеруйте в розігрітому оливковому маслі 5 хвилин на середньому вогні.
3. Додайте фарш, перемішайте і обсмажуйте протягом 5 хвилин.
4. Гарбуз поріжте дрібними кубиками.
5. Додайте на сковороду, приправити сіллю, поперчіть, перемішайте, обсмажте протягом 5 хвилин. Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте протягом 10 хвилин.
6. Дрібно порубати зелень, додайте в начинку, перемішайте.
7. Сир натріть на крупній тертці.
8. Для заливки змішайте яйце, вершки, сир і сушену паприку.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
9. Форми для запікання змастіть вершковим маслом, викладіть начинку, зверху вилийте заливку. Запікайте в розігрітій духовці протягом 15 хвилин. Трохи остудіть і подавайте до столу.
10. Смачного!