Сирно-гарбузова запіканка «Зебра»
(покроковий рецепт з фото)
Не знаєте куди прилаштувати шматочок гарбуза? Пропоную зробити вибір на користь смачною і корисною запіканки. Тільки подивіться на цей сонячний, ніжний шматочок - встояти неможливо!
Крім рецепта самої запіканки розповім вам дуже швидкий гарбузово-карамельний соус, який ще більше підкреслить смак і додасть родзинки. Детальніше дивіться в покроковому рецепті, як приготувати сирно-гарбузову запіканку "зебра" .
- Сир - 500 грам (для сирного шару)
- Куряче яйце - 2 штуки (для сирного шару)
- Цукор - 4 Ст. Ложки (для сирного шару)
- Крем - 2 Ст. Ложки (для сирного шару)
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (для сирного шару)
- Сіль - щіпка (для сирного шару)
- М'якоть гарбуза - 300 грам (для гарбузового шару)
- Куряче яйце - 1 штука (для гарбузового шару)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для гарбузового шару)
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (для гарбузового шару)
- Сіль - щіпка (для гарбузового шару)
- М'якоть гарбуза - 100 грам (для соусу)
- Цукор - 100 грам (для соусу)
- Вода - 75 мілілітрів (для соусу)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Гарбуз краще використовувати солодких сортів.
Гарбуз помийте, почистіть від шкірки і кісточок. Відміряйте потрібну кількість м'якоті і наріжте шматочками. 300 грам гарбуза для запіканки залийте водою і поставте варити близько 5 хвилин після закипання.
У сир додайте яйця, цукор, сметану, крохмаль і сіль.
Перемішайте ложкою, щоб крохмаль не розлітаються і пробийте масу занурювальним блендером до однорідності.
Варений гарбуз процідіть від води і остудіть до теплого стану. Додайте яйця, цукор, крохмаль і сіль.
Перемішайте і пробийте занурювальним блендером. Для верхнього шару запіканки отлейте 0, 5 склянки маси.
Форму 24 см. Застелите на дні папером для випічки. Змастіть папір і бортики олією. Столовою ложкою викладайте запіканку: сирний шар, гарбузовий шар і так далі. Якщо сирний шар погано розтікається, то робіть таким чином і по краях форми.
Духовку заздалегідь нагрійте. Поставте випікатися на 20 хвилин при температурі 180 градусів.
Через 20 хвилин дістаньте і полийте відкладеною гарбузової масою. Розрівняйте ложкою. Випікайте далі ще 40-50 хвилин.
Поки запіканка готується займіться соусом. У невеликому сотейнику з'єднайте 100 грам м'якоті гарбуза, цукор і воду. Кип'ятіть на повільному вогні помішуючи до тих пір, поки соус не почне густіти.
Потім пробийте блендером і перелийте в соусник. Приберіть охолоджуватися в холодильник.
Запіканка готова! Вона повинна бути рум'яною. Коли дістанете з духовки запіканка може трохи опуститися. Дайте їй охолонути прямо в формі до теплого стану. Потім відокремте по краях і переверніть на блюдо. Зніміть папір і можна подавати з охолодженим соусом.
Смачного!