Сирний торф'яної пиріг з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Основа цього пирога - хрустка розсипчаста шоколадна крихта, всередині - ніжна сирна начинка з чорносливом. Ще одна перевага цього смачного пирога, він готується без додавання яєць.
У покроковому рецепті покажу, як приготувати сирний торф'яної пиріг з чорносливом. Пиріг виходить дуже смачним, в міру солодким, з ніжною сирною прошарком і розсипчастою основою. Приємних вам клопоту на кухні!
- Борошно - 220 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Пластівці вівсяні - 20 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло 82% - 150 грам
- Сир 9% - 350 грам
- Крем 20% - 150 грам
- Цукор - 75 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Чорнослив - 100 грам (в'ялений)
- Цукати - 50 грам (полуничні)
Підготуйте необхідні продукти для торф'яної крихти. Вівсяні пластівці прокалите на сухій сковороді протягом 2 хвилин до появи горіхового запаху, подрібніть в крихту.
Сухі інгредієнти змішайте в глибокій ємності. Додайте розм'якшене вершкове масло, швидко перемішайте в крихту.
Підготуйте необхідні продукти для начинки. Для ласунів кількість цукру можна збільшити. Чорнослив залийте теплою водою на 15 хвилин, злийте воду.
Сир перебейте блендером до однорідної маси без крупинок. Додайте сметану, цукор, крохмаль, перебейте до однорідності. Додайте чорнослив і полуничні цукати.
Дно рознімної форми (діаметр - 19 см) застелите пергаментом для випічки. Розподіліть по дну форми половину торф'яної крихти, сирну начинку.
Зверху розподіліть решту крихту, відправте запікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин.
Повністю остудіть. Проведіть гострим ножем по бортику форми, зніміть форму. Можна пригощатися, але краще дати настоятися пару годин.
Смачного!