Гречаний пиріг з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Ще року 2 тому для мене безглютеновая випічка здавалася чимось фантастичним. А зараз готую її майже щотижня. І найцікавіше, що рецептів на тему море! Спробуємо новий варіант!
Тут цікаво те, що тісто майже не відрізнити від класичного на пшеничній муці. Що, таке можливо! Так це ще й смачно. Тому із задоволенням поділюся з вами тим, як приготувати гречаний пиріг з чорносливом і корицею. А зверху буде глазур.
- Гречана мука - 1 Склянка
- Пшеничне борошно - 0, 5 склянки
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Яйця - 2 штуки
- Коричневий цукор - 0, 5 склянки
- Чорнослив - 0, 5 склянки (замочений у воді)
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Джем - 3-5 Ст. Ложок
1
У чашу блендера помістіть мигдаль, цукор, борошно і збивайте до тих пір, поки мигдаль не перетворитися в дрібну крихту.
2
Потім додайте розм'якшене масло, чорнослив, яйця і знову збивайте, поки чорнослив не стане дрібно нарізаним.
3
Додайте в тісто розпушувач і воду, в якій замачивался чорнослив, до отримання правильної густоти тесту (як сметана).
4
Застелите форму для запікання пергаментом, викладіть тісто і випікайте пиріг в духовці при 180 градусах, протягом 50 хвилин.
5
Дайте пирогу повністю охолонути. Розріжте пиріг на 2 коржа, змастіть джемом між шарами і зверху доповніть кремом з розтопленого шоколаду. Для цього на водяній бані розтопіть 0, 5 склянки шоколадних крапель, 3 столових ложки вершків і 1 столову ложку меду. Прикрасьте пиріг за смаком і зустрічайте гостей!