Рецепт Сирний пиріг зі смородиною фото

Сирний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди, Смородина
Дієтичне харчування, Низькокалорійні
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт
Випічка, Пироги

Для тих, хто любить поєднувати в стравах не тільки смак, але і користь, пропоную відмінний варіант домашньої випічки для всієї родини - рецепт приготування сирного пирога зі смородиною.

1. Це досить простий рецепт сирного пирога зі смородиною, з яким впорається навіть новачок. Для початку необхідно зайнятися тестом. Борошно з'єднати з розпушувачем (можна використовувати соду) і просіяти прямо на робочий стіл.

2. Вершкове масло нарізати невеликими кубиками і викласти зверху. За допомогою ножа перетворити борошно з маслом в однорідну крихту.

3. Додати цукор в процесі, продовжуючи рубати тісто.

4. Збити в невеликій мисці яйце і додати до борошна, коли вона буде однорідною масою без грудочок. Тепер можна вимісити тісто і відправити його "відпочити" приблизно на 25-35 хвилин в холодильник.

5. А за цей час можна приготувати начинку. Сир відправити в глибоку миску разом зі сметаною. Додати цукор (в рецепт приготування сирного пирога зі смородиною можна використовувати і цукрову пудру). Збивати міксером до однорідності.

6. Додати в начинку яйце і довести сирну масу до однорідності.

7. Паралельно промити ягоди і викласти на паперовий рушник, щоб стекла вода.

8. Дістати тісто з холодильника. Розім'яти руками в жароміцної формі так, щоб вийшло корж з бортиками.

9. Викласти на нього сирну масу, а зверху - ягоди.

10. Надіслати форму в розігріту духовку. Випікати сирний пиріг зі смородиною в домашніх умовах близько півгодини. Перевірити готовність коржа і при необхідності допекти ще хвилин 5-15.

  • Борошно - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 в начинку)
  • Цукор - 100 грам(+ в начинку)
  • Розпушувач - 1 щіпка
  • Крем - 100 грам
  • Сир - 500 грам
  • Смородина - 1-1.5 склянки
1. Це досить простий рецепт сирного пирога зі смородиною, з яким впорається навіть новачок. Для початку необхідно зайнятися тестом. Борошно з'єднати з розпушувачем (можна використовувати соду) і просіяти прямо на робочий стіл.

2. Вершкове масло нарізати невеликими кубиками і викласти зверху. За допомогою ножа перетворити борошно з маслом в однорідну крихту.

3. Додати цукор в процесі, продовжуючи рубати тісто.

4. Збити в невеликій мисці яйце і додати до борошна, коли вона буде однорідною масою без грудочок. Тепер можна вимісити тісто і відправити його "відпочити" приблизно на 25-35 хвилин в холодильник.

5. А за цей час можна приготувати начинку. Сир відправити в глибоку миску разом зі сметаною. Додати цукор (в рецепт приготування сирного пирога зі смородиною можна використовувати і цукрову пудру). Збивати міксером до однорідності.

6. Додати в начинку яйце і довести сирну масу до однорідності.

7. Паралельно промити ягоди і викласти на паперовий рушник, щоб стекла вода.

8. Дістати тісто з холодильника. Розім'яти руками в жароміцної формі так, щоб вийшло корж з бортиками.

9. Викласти на нього сирну масу, а зверху - ягоди.

10. Надіслати форму в розігріту духовку. Випікати сирний пиріг зі смородиною в домашніх умовах близько півгодини. Перевірити готовність коржа і при необхідності допекти ще хвилин 5-15.

Схожі рецепти