Сирний пиріг зі смородиною
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить поєднувати в стравах не тільки смак, але і користь, пропоную відмінний варіант домашньої випічки для всієї родини - рецепт приготування сирного пирога зі смородиною.
1. Це досить простий рецепт сирного пирога зі смородиною, з яким впорається навіть новачок. Для початку необхідно зайнятися тестом. Борошно з'єднати з розпушувачем (можна використовувати соду) і просіяти прямо на робочий стіл.
2. Вершкове масло нарізати невеликими кубиками і викласти зверху. За допомогою ножа перетворити борошно з маслом в однорідну крихту.
3. Додати цукор в процесі, продовжуючи рубати тісто.
4. Збити в невеликій мисці яйце і додати до борошна, коли вона буде однорідною масою без грудочок. Тепер можна вимісити тісто і відправити його "відпочити" приблизно на 25-35 хвилин в холодильник.
5. А за цей час можна приготувати начинку. Сир відправити в глибоку миску разом зі сметаною. Додати цукор (в рецепт приготування сирного пирога зі смородиною можна використовувати і цукрову пудру). Збивати міксером до однорідності.
6. Додати в начинку яйце і довести сирну масу до однорідності.
7. Паралельно промити ягоди і викласти на паперовий рушник, щоб стекла вода.
8. Дістати тісто з холодильника. Розім'яти руками в жароміцної формі так, щоб вийшло корж з бортиками.
9. Викласти на нього сирну масу, а зверху - ягоди.
10. Надіслати форму в розігріту духовку. Випікати сирний пиріг зі смородиною в домашніх умовах близько півгодини. Перевірити готовність коржа і при необхідності допекти ще хвилин 5-15.
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 125 грам
- Яйце - 3 штуки(1 в тісто, 2 в начинку)
- Цукор - 100 грам(+ в начинку)
- Розпушувач - 1 щіпка
- Крем - 100 грам
- Сир - 500 грам
- Смородина - 1-1.5 склянки
2. Вершкове масло нарізати невеликими кубиками і викласти зверху. За допомогою ножа перетворити борошно з маслом в однорідну крихту.
3. Додати цукор в процесі, продовжуючи рубати тісто.
4. Збити в невеликій мисці яйце і додати до борошна, коли вона буде однорідною масою без грудочок. Тепер можна вимісити тісто і відправити його "відпочити" приблизно на 25-35 хвилин в холодильник.
5. А за цей час можна приготувати начинку. Сир відправити в глибоку миску разом зі сметаною. Додати цукор (в рецепт приготування сирного пирога зі смородиною можна використовувати і цукрову пудру). Збивати міксером до однорідності.
6. Додати в начинку яйце і довести сирну масу до однорідності.
7. Паралельно промити ягоди і викласти на паперовий рушник, щоб стекла вода.
8. Дістати тісто з холодильника. Розім'яти руками в жароміцної формі так, щоб вийшло корж з бортиками.
9. Викласти на нього сирну масу, а зверху - ягоди.
10. Надіслати форму в розігріту духовку. Випікати сирний пиріг зі смородиною в домашніх умовах близько півгодини. Перевірити готовність коржа і при необхідності допекти ще хвилин 5-15.