Сирний пиріг з какао
(покроковий рецепт з фото)
Сирний пиріг з какао готується легко і просто. Зазвичай я його печу з вечора, щоб з ранку подати на сніданок до чаю. У міру солодкий, з легкої вологою структурою, рідко кого залишає байдужим.
Час випічки залежить від форми в якій ви випікаєте. Якщо форма широка, той час скорочується. Враховуйте також особливості своєї духовки.
- Сир - 250 грам (пастоподібний)
- Яйце - 2 штуки (одне - в тісто, одне - в сирну масу)
- Цукор - 1 склянок (в тісто, плюс 2-3 ст.Л. - в сирну масу)
- Ванілін - За смаком
- Борошно пшеничне - 2 склянки (в тісто, 1 ст.Л в сирну масу)
- Кефір - 250 мілілітрів
- Какао порошок - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 1, 5 чайних ложки
- Масло рослинне - 2/3 склянки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
У глибоку чашу викладіть сир, додайте до нього 1 яйце, 2-3 ст.Л. Цукру, 1 ст.Л. Борошна.
Пробийте занурювальним блендером до однорідного стану.
В окремій чаші збийте 1 яйце і 1 склянка цукру.
Додайте кефір і ще раз збийте.
Додайте борошно, розпушувач, ванілін. Збийте.
Додайте какао.
Ретельно його умішайте в тісто. Слідом додайте рослинне масло і теж добре розмішайте.
Візьміть форму. Рясно змастіть маслом. Викладіть шоколадне тісто.
На шоколадне тісто вилийте сирну масу.
За допомогою ложки перемішайте рухом вгору-вниз, але не до однорідного стану.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися пиріг на 1 час.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте випікатися пиріг на 1 час.
Готовий пиріг дістаньте з духовки.
Pereložite терпкий і охолоджуватися на дошці.
Перед подачею, по бажанню, посипте пиріг цукровою пудрою.