Пиріг з какао
(покроковий рецепт з фото)
Напевно ви хоч раз, але задавалися питанням, як приготувати пиріг з какао. Візьміть всі інгредієнти, змішайте їх, як зазначено в рецепті, спечіть і насолоджуйтеся чистим шоколадним смаком випічки.
Я особисто люблю багаті шоколадні торти, але цей пиріг підкорив мене поєднанням простоти і смаку. Він має деяку гірчинку, чому може не припасти до вподоби любителям нудотно солодких десертів. Але якщо ви справжній цінитель шоколадних смаків, приготуйте його обов'язково.
- Борошно універсальна - 300 грам
- Какао-порошок - 96 грам (несолодкий)
- Сода харчова - 6 грам
- Сіль - 3, 5 грами
- Олія - 170 грам (беріть несолоне розм'якшене масло)
- Коричневий цукор - 385 грам
- Яйце - 2 штуки
- Екстракт ванілі - 6 мілілітрів
- Вода - 320 мілілітрів
- Цукрова пудра - 50 грам (для сервіровки)
1
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Круглу форму для випічки присипте борошном. Для цього рецепта підходить форма діаметром 22, 5 см і заввишки 5 см. Я взяла – 24 х 6 см.
Круглу форму для випічки присипте борошном. Для цього рецепта підходить форма діаметром 22, 5 см і заввишки 5 см. Я взяла – 24 х 6 см.
2
Змішайте борошно, какао, харчову соду і сіль. Відкладіть.
3
На середній швидкості міксера збийте масло і коричневий цукор до білої і пухнастої маси. Додавайте по одному яйцю, добре збиваючи після кожного додавання. Вмішайте ваніль.
4
Додавайте сухі компоненти в масляну суміш партіями, чергуючи з водою. Починайте і закінчуйте борошном. Перемішуйте до з'єднання інгредієнтів.
5
Вилийте тісто в підготовлену форму. Випікайте 55-60 хвилин, поки зубочистка, встромлена в центр випічки, не буде виходити чистою і сухою.
6
Охолодіть у формі протягом години. Переверніть на решітку, потім покладіть на тарілку сервіровки. Присипте цукровою пудрою перед подачею.