Пісний пиріг з какао
(покроковий рецепт з фото)
Буду продовжувати робитися з вами рецептами, які можна використовувати під час посту. Якщо хочеться харчуватися смачно і різноманітно, раджу запастися кулінарними інструкціями різних страв.
Зараз ви дізнаєтеся дуже простий спосіб того, як приготувати пісний пиріг з какао. Він виходить дуже солодкий, а відсутність яєць зовсім не псує тісто. Також для нього я зробила шоколадну глазур. Загалом виглядає він дуже красиво і навіть святково. А продукти знадобляться зовсім прості і доступні.
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 2, 3 склянки
- Какао - 7 Ст. Ложок
- Холодна кип'ячена вода - 2, 3 склянки
- Рослинна олія - 3/4 склянки
- Яблучний оцет - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 4 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кокосова стружка - За смаком
Борошно просійте через сито, додайте до неї розпушувач, 3 ст. Ложки какао, сіль і 2 склянки цукру. Все перемішайте, потім влийте 2 склянки води, оцет і масло.
Розігрійте духовку до 170 градусів. Форму для випічки застеліть пергаментом. Готове тісто ще раз добре замішати і вилийте в форму. Запікайте 40 хвилин.
Поки сам пиріг готується, зробіть глазур. 2 ст. Ложки цукру змішайте з 4 ст. Ложками какао, додайте 2 ст. Ложки води. Варіть суміш на повільному вогні 5 хвилин, трохи остудіть.
Готовому коржу також дайте часу охолонути, а потім покрийте його глазур'ю і посипте кокосовою стружкою. Смачного!