Сирний крем-суп з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Для легкого та оригінального обіду ідеально підійде креязикай суп з сиром і капустою брокколі. Цей суп-пюре порадує неповторним смаком і вітамінами - особливо C і рідкісним вітаміном U.
Морква і сир натріть на дрібній тертці.
Подрібніть цибулю, часник дрібно наріжте або пропустіть через прес.
У каструлі розігрійте олію, обсмажте в ній часник, цибулю і моркву протягом трьох хвилин. Потім додайте в каструлю брокколі і бульйон, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин на слабкому вогні.
Молоко з борошном розмішайте в окремій каструлі. Додайте в основний суп цю суміш і варіть хвилин 5 до загустіння. Для кращої густоти можна додати трохи крохмалю, розведеного водою. При цьому не давайте супу закипіти.
Зніміть суп з вогню, додайте тертий сир і заважайте до повного розплавлення. Перелийте суп в блендер і перемолу.
Смачного!
- Брокколі - 500 грам
- Цибулина - 1 штука (середнього розміру)
- Часник - 2 зубчики
- Морква - 1 штука
- Сир (твердий) - 250 грам
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Рослинна олія - 2-4 Ст. Ложок (для смаження)
Подрібніть цибулю, часник дрібно наріжте або пропустіть через прес.
У каструлі розігрійте олію, обсмажте в ній часник, цибулю і моркву протягом трьох хвилин. Потім додайте в каструлю брокколі і бульйон, доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин на слабкому вогні.
Молоко з борошном розмішайте в окремій каструлі. Додайте в основний суп цю суміш і варіть хвилин 5 до загустіння. Для кращої густоти можна додати трохи крохмалю, розведеного водою. При цьому не давайте супу закипіти.
Зніміть суп з вогню, додайте тертий сир і заважайте до повного розплавлення. Перелийте суп в блендер і перемолу.
Смачного!