Сирний крамбл
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 50 хв.
Легкий, але ситний і корисний крамбл з сиром, яблуками і вівсянкою - це прекрасна альтернатива і нудною вівсянці на сніданок, і дріжджового пирога на десерт. Рекомендую рецепт сирного крамбль!
Опис приготування:
Сирний крамбл виходить більш насичений, але навіть менш калорійним, ніж звичайний, в ньому немає борошна і сир з вівсянкою прекрасно поєднуються. До речі, для приготування сирного крамбль беріть сир розсипчастий, можете взяти домашній. Яблука я вибираю кисло-солодкі. Полуниця може бути свіжою або в'яленої, це не принципіально.
- Яблука - 4 штуки
- Сир - 250-300 грам
- Вівсяні пластівці - 1 Склянка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Полуниця - 0, 5 склянки
- Вівсяні висівки - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх - 0, 5 чайних ложки
- Обкладинка - 3 щіпки
Яблука помийте і поріжте на часточки. Ізюм краще заздалегідь замочити, щоб був м'яким. У форму для випікання викладіть яблука, потім посипте родзинками, полийте медом зверху.
Чергуйте шари яблук і родзинок, поки яблука не закінчаться. Також поливайте медом.
В окремій мисці змішайте сир і вівсянку, додайте висівки, корицю і мелений мускатний горіх.
В окремій мисці змішайте сир і вівсянку, додайте висівки, корицю і мелений мускатний горіх.
Виходить неоднорідна маса грудочками, так і має бути.
Додайте в сирну масу половину полуниці, іншу частину можете залишити для прикраси. Я полуницю використовувала в'ялену, але і свіжа підійде.
Розподіліть сирну масу по яблукам, сильно не утрамбовуючи. Поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 25-35 хвилин.
Готовий сирний крамбл має рум'яну і хрустку скоринку. Подавати його можете з молоком, вершками або морозивом.
Смачного!