Крамбл з грушами, фундук і шоколад
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться смачного десерту, цей рецепт завжди виручить. Адже для приготування нам буде потрібно зовсім небагато інгредієнтів і сил. Десерт виходить у всіх без винятку. Готуємо смачно!
Ця страва ідеально підходить для полудня або як десерт може подаватися після обіду. Для холодної пори року кращого десерту годі й шукати, повірте. Готується крамбл дуже легко і дуже просто, а з процесом його приготування впорається будь-який. Готуємо легко, швидко і смачно!
- Груша - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор коричневий - 30-40 грам
- Funduk - 2 Ст. Ложки (подрібнені)
- Шоколадні краплі - 2-3 чайних ложок
1. Насипаємо в миску борошно, цукор і нарізане кубиками холодне вершкове масло. Можна додати корицю або ванільний цукор.
2. І швидко перетираємо все в крихту.
3. Додамо подрібнений фундук і шоколадні краплі (або шматочки звичайного шоколаду). Перемішуємо і відправляємо в холодильник.
4. Груші ретельно помиємо і відріжемо верхівку, у мене груші невеликі і вийшло приблизно навпіл.
5. Видалимо у груш серцевину. Якщо у ваших груш дуже жорстка шкірка, можна очистити її. Нарізаємо м'якоть кубиками.
6. У мене груша стигла, нежесткая, тому я скроплюю шматочки соком лимона і додаю чайну ложку цукру. Перемішуємо. Якщо груші жорсткі, тушкуйте їх на сковороді з медом або цукром до м'якості.
7. У формочки для запікання викладаємо нарізані груші і ставимо верхівку груші.
8. Розподіляємо крихту. Можна трохи підняти верхівку груші, щоб крихта потрапила і під неї.
9. І запікаємо в розігрітій до 180-190 градусів духовці до рум'янцю крамбль. Хвилин 30 приблизно.