Сирний дріжджовий паска
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ваша великодня випічка виходить сухуватою, беріть на замітку цей рецепт сирного дріжджового паски. Тісто виходить дивовижним - трохи вологим, повітряним і неймовірно смачним. Пробуйте!
Додавання сиру в тісто перетворює звичайний паску в неймовірно м'який. Текстура тесту в міру пухка, при цьому паску не кришиться, а просто тане в роті. Сир не ускладнює готовий паску, так що любителі повітряної здоби теж оцінять його по достоїнству. Обов'язково раджу повторити рецепт в домашніх умовах.
- Сир - 300 грам
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Дріжджі - 50 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 3 склянки (приблизно)
- Ізюм або цукати - 50 грам
Підготуйте інгредієнти.
З'єднайте в глибокій мисці дріжджі і 50 грам цукру.
Влийте тепле молоко. Додайте трохи борошна і перемішайте. Залиште опару, щоб дріжджі почали "працювати" хвилин 15-20 в тепле.
Сир з'єднайте з яйцями.
Додайте цукор, родзинки і ретельно перемішайте. Якщо сир великими грудочками, можна перетерти через сито.
Додайте розтоплене вершкове масло.
З'єднайте сирну масу з опарою.
Додайте просіяне борошно.
Додавайте борошно невеликими порціями, щоб не забити тісто.
Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці без протягів на пару годин.
Ось таке пишне сирно-дріжджове тісто вийшло.
Розділіть тісто по формах, залиште на 15-20 хвилин ще раз підійти.
Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте паски до рум'яності.
Коли паски добре охолонуть, приготуйте глазур, збивши холодний білок з цукровою пудрою до щільних піків.
Змастіть паски глазур'ю, доповніть за бажанням посипкою.
Паски вийшли неймовірно ніжні, повітряні і смачні. Світлого Великодня!