Рецепт Сирний дріжджовий паска фото

Сирний дріжджовий паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Борошно , Молочні продукти , Сир , Здобне дрожевое тісто
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо ваша великодня випічка виходить сухуватою, беріть на замітку цей рецепт сирного дріжджового паски. Тісто виходить дивовижним - трохи вологим, повітряним і неймовірно смачним. Пробуйте!

Опис приготування:

Додавання сиру в тісто перетворює звичайний паску в неймовірно м'який. Текстура тесту в міру пухка, при цьому паску не кришиться, а просто тане в роті. Сир не ускладнює готовий паску, так що любителі повітряної здоби теж оцінять його по достоїнству. Обов'язково раджу повторити рецепт в домашніх умовах.

  • Сир - 300 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Дріжджі - 50 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 3 склянки (приблизно)
  • Ізюм або цукати - 50 грам
сирний дріжджовий паска - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
сирний дріжджовий паска - фото крок 2
З'єднайте в глибокій мисці дріжджі і 50 грам цукру.
сирний дріжджовий паска - фото крок 3
Влийте тепле молоко. Додайте трохи борошна і перемішайте. Залиште опару, щоб дріжджі почали"працювати" хвилин 15-20 в тепле.
сирний дріжджовий паска - фото крок 4
Сир з'єднайте з яйцями.
сирний дріжджовий паска - фото крок 5
Додайте цукор, родзинки і ретельно перемішайте. Якщо сир великими грудочками, можна перетерти через сито.
сирний дріжджовий паска - фото крок 6
Додайте розтоплене вершкове масло.
сирний дріжджовий паска - фото крок 7
З'єднайте сирну масу з опарою.
сирний дріжджовий паска - фото крок 8
Додайте просіяне борошно.
сирний дріжджовий паска - фото крок 9
Додавайте борошно невеликими порціями, щоб не забити тісто.
сирний дріжджовий паска - фото крок 10
Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці без протягів на пару годин.
сирний дріжджовий паска - фото крок 11
Ось таке пишне сирно-дріжджове тісто вийшло.
сирний дріжджовий паска - фото крок 12
Розділіть тісто по формах, залиште на 15-20 хвилин ще раз підійти.
сирний дріжджовий паска - фото крок 13
Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте паски до рум'яності.
сирний дріжджовий паска - фото крок 14
Коли паски добре охолонуть, приготуйте глазур, збивши холодний білок з цукровою пудрою до щільних піків.
сирний дріжджовий паска - фото крок 15
Змастіть паски глазур'ю, доповніть за бажанням посипкою.
сирний дріжджовий паска - фото крок 16
Паски вийшли неймовірно ніжні, повітряні і смачні. Світлого Великодня!

Схожі рецепти