Рецепт Сирний дріжджовий паска фото

Сирний дріжджовий паска
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Сир, Здобне дрожевое тісто
На святковий стіл, Пасха
Випічка

Якщо ваша великодня випічка виходить сухуватою, беріть на замітку цей рецепт сирного дріжджового паски. Тісто виходить дивовижним - трохи вологим, повітряним і неймовірно смачним. Пробуйте!

Додавання сиру в тісто перетворює звичайний паску в неймовірно м'який. Текстура тесту в міру пухка, при цьому паску не кришиться, а просто тане в роті. Сир не ускладнює готовий паску, так що любителі повітряної здоби теж оцінять його по достоїнству. Обов'язково раджу повторити рецепт в домашніх умовах.

  • Сир - 300 грам
  • Молоко - 1 Склянка
  • Цукор - 1 Склянка
  • Дріжджі - 50 грам
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 3 склянки (приблизно)
  • Ізюм або цукати - 50 грам
сирний дріжджовий паска - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
сирний дріжджовий паска - фото крок 2
З'єднайте в глибокій мисці дріжджі і 50 грам цукру.
сирний дріжджовий паска - фото крок 3
Влийте тепле молоко. Додайте трохи борошна і перемішайте. Залиште опару, щоб дріжджі почали "працювати" хвилин 15-20 в тепле.
сирний дріжджовий паска - фото крок 4
Сир з'єднайте з яйцями.
сирний дріжджовий паска - фото крок 5
Додайте цукор, родзинки і ретельно перемішайте. Якщо сир великими грудочками, можна перетерти через сито.
сирний дріжджовий паска - фото крок 6
Додайте розтоплене вершкове масло.
сирний дріжджовий паска - фото крок 7
З'єднайте сирну масу з опарою.
сирний дріжджовий паска - фото крок 8
Додайте просіяне борошно.
сирний дріжджовий паска - фото крок 9
Додавайте борошно невеликими порціями, щоб не забити тісто.
сирний дріжджовий паска - фото крок 10
Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці без протягів на пару годин.
сирний дріжджовий паска - фото крок 11
Ось таке пишне сирно-дріжджове тісто вийшло.
сирний дріжджовий паска - фото крок 12
Розділіть тісто по формах, залиште на 15-20 хвилин ще раз підійти.
сирний дріжджовий паска - фото крок 13
Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку і запікайте паски до рум'яності.
сирний дріжджовий паска - фото крок 14
Коли паски добре охолонуть, приготуйте глазур, збивши холодний білок з цукровою пудрою до щільних піків.
сирний дріжджовий паска - фото крок 15
Змастіть паски глазур'ю, доповніть за бажанням посипкою.
сирний дріжджовий паска - фото крок 16
Паски вийшли неймовірно ніжні, повітряні і смачні. Світлого Великодня!

Схожі рецепти