Сирники з кислого сиру
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в холодильнику залишився кислий сир, приготуйте з нього смачні сирники і подайте їх на сніданок зі сметаною, гарячим чаєм або кавою. Головне - додайте трохи більше цукру.
Не потрібно викидати сир, який став кислим - з нього можна приготувати ароматний рум'яні сирники і побалувати таким смачним блюдом своїх рідних. Щоб нівелювати кислинку, досить додати трохи більше цукру або трохи жирного молока, а також сухофрукти: родзинки або курагу.
- Сир - 300 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок (в залежності від вологості сиру)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 20-30 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Сир будь-якої жирності викладіть в миску або глибоку тарілку, всипте туди ж сіль, вбийте куряче яйце. Додайте родзинки. Попередньо його можна запарити в окропі за годину до приготування сирників.
Всипте цукровий пісок і ретельно перемішайте всю масу.
Просійте пшеничну муку, 3-4 ст.Л. Борошна всипте в ємність і замісіть сирне тісто. Залиште його на 15 хвилин для активізації клейковини.
Борошно, що залишилося висипте на блюдце. Змочіть руки у воді, сформуйте з частини сирного тесту округлу заготовку, обпаніруйте її з усіх боків в борошні.
Прогрійте на плиті сковороду, викладіть в неї вершкове масло і розтопіть, зменшіть нагрів до середнього і помістіть в масло сирні заготовки. Обсмажте близько 2 хвилин з одного боку до рум'яної скоринки
Акуратно переверніть сирники на іншу сторону, обсмажте також до рум'яності близько 2 хвилин.
Викладіть гарячі сирники на тарілку, дайте їм злегка охолонути і подайте їх до столу зі сметаною або медом.