Рецепт Сирні маффіни класичні фото

Сирні маффіни класичні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка, Маффіни

У мене завжди викликала захоплення повітряна випічка з сиром. І ось я сама навчилася пекти найніжніші і невагомі маффіни з сиру! І з задоволенням ділюся цим рецептом з вами, вперед!

Я часто використовую для випічки маффінів силіконові формочки, їх не потрібно змащувати. Просто наповніть тістом - і в духовку. Готовий маффин не прилипає і відмінно виходить. Будь-які інші форми бажано змащувати кондитерським жиром або маргарином, рослинним маслом. Хай щастить!

  • Сир - 150 грам
  • Цукор - 150 грам
  • Вершкове масло - 70 грам
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 150 грам
  • Яйце - 2 штуки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
сирні маффіни класичні - фото крок 1
Підготуйте продукти для маффінів. Відміряйте точно кількість цукру, борошна і сиру. Вершкове масло краще взяти охолоджене, але можна і кімнатної температури.
сирні маффіни класичні - фото крок 2
Візьміть зручну глибоку посудину. Вершкове масло розітріть міксером з цукром. Потім додайте сир, продовжуйте міксером з'єднувати інгредієнти.
сирні маффіни класичні - фото крок 3
Не припиняючи працювати міксером, вбивайте по одному яйця, втручайтеся їх в тісто.
сирні маффіни класичні - фото крок 4
Введіть просіяне борошно, заздалегідь змішайте її з розпушувачем для рівномірного попадання в тісто. Міксером з'єднайте сирну масу з борошном.
сирні маффіни класичні - фото крок 5
У Вас повинно вийти гладке, еластичне і в міру густе тісто.
сирні маффіни класичні - фото крок 6
Наповніть на дві третини тестом формочки для маффінів. Можна їх прокладати паперовими формочками для краси і зручності. Надішліть маффіни в гарячу духовку на 25-30 хвилин, температура запікання - 175-180 градусів. Слідкуйте за готовністю.
сирні маффіни класичні - фото крок 7
Сирні маффіни готові! Пригощайтеся!

Схожі рецепти