Сирні маффіни класичні
(покроковий рецепт з фото)
У мене завжди викликала захоплення повітряна випічка з сиром. І ось я сама навчилася пекти найніжніші і невагомі маффіни з сиру! І з задоволенням ділюся цим рецептом з вами, вперед!
Я часто використовую для випічки маффінів силіконові формочки, їх не потрібно змащувати. Просто наповніть тістом - і в духовку. Готовий маффин не прилипає і відмінно виходить. Будь-які інші форми бажано змащувати кондитерським жиром або маргарином, рослинним маслом. Хай щастить!
- Сир - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Вершкове масло - 70 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (з гіркою)
Підготуйте продукти для маффінів. Відміряйте точно кількість цукру, борошна і сиру. Вершкове масло краще взяти охолоджене, але можна і кімнатної температури.
Візьміть зручну глибоку посудину. Вершкове масло розітріть міксером з цукром. Потім додайте сир, продовжуйте міксером з'єднувати інгредієнти.
Не припиняючи працювати міксером, вбивайте по одному яйця, втручайтеся їх в тісто.
Введіть просіяне борошно, заздалегідь змішайте її з розпушувачем для рівномірного попадання в тісто. Міксером з'єднайте сирну масу з борошном.
У Вас повинно вийти гладке, еластичне і в міру густе тісто.
Наповніть на дві третини тестом формочки для маффінів. Можна їх прокладати паперовими формочками для краси і зручності. Надішліть маффіни в гарячу духовку на 25-30 хвилин, температура запікання - 175-180 градусів. Слідкуйте за готовністю.
Сирні маффіни готові! Пригощайтеся!