Класичні маффіни
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів маффинов існує безліч, проте як готуються правильні, класичні мафіни, знають не всі. Що ж, розповім, як приготувати справжні класичні мафіни.
Навіть на цьому сайті рецептів маффінів - кілька десятків, проте всі вони - лише варіації класичного рецепту маффинов. Класичні маффіни готуються так і тільки так. Спробуйте класичні маффіни і ви - дізнаєтеся справжній смак цього десерту
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Молоко - 240 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вапно (або лимон) - 1 штука

Змішуємо всі сухі інгредієнти - борошно, цукор, розпушувач, сіль і цедру.

В іншій ємності необхідно змішати яйця, молоко, розтоплене вершкове масло і ванільний екстракт. Активно перемішуємо за допомогою віночка.

Змішуємо борошняну і молочну суміші.

Перемішуємо до однорідності.

Отриману суміш заливаємо в формочки для маффінів.

Випікаємо близько 20 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Коли шапки маффинов стануть золотистими - значить, готово.

Перед подачею до столу можна посипати маффіни цукровою пудрою - для красоти.