Класичні маффіни
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів маффинов існує безліч, проте як готуються правильні, класичні мафіни, знають не всі. Що ж, розповім, як приготувати справжні класичні мафіни.
Навіть на цьому сайті рецептів маффінів - кілька десятків, проте всі вони - лише варіації класичного рецепту маффинов. Класичні маффіни готуються так і тільки так. Спробуйте класичні маффіни і ви - дізнаєтеся справжній смак цього десерту
- Борошно пшеничне - 240 грам
- Молоко - 240 мілілітрів
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 60 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вапно (або лимон) - 1 штука
Змішуємо всі сухі інгредієнти - борошно, цукор, розпушувач, сіль і цедру.
В іншій ємності необхідно змішати яйця, молоко, розтоплене вершкове масло і ванільний екстракт. Активно перемішуємо за допомогою віночка.
Змішуємо борошняну і молочну суміші.
Перемішуємо до однорідності.
Отриману суміш заливаємо в формочки для маффінів.
Випікаємо близько 20 хвилин в духовці при температурі 180 градусів. Коли шапки маффинов стануть золотистими - значить, готово.
Перед подачею до столу можна посипати маффіни цукровою пудрою - для красоти.