Сирна запіканка без крохмалю
(покроковий рецепт з фото)
Десерти з сиру - це не тільки неймовірно смачно, але і дійсно корисно для дітей і дорослих. Саме тому пропоную вам поповнити кулінарну скарбничку цим класним рецептиком запіканки.
Хотілося б показати вам мій варіант, як приготувати сирну запіканку без крохмалю і борошна. Вона виходить дуже ніжною, повітряної, але при цьому ніколи не "пливе" і добре тримає форму. В даному випадку в рецепт використовуються ягоди, але ви можете зробити класичний варіант або ж додати родзинки, цукати і т. d. Це відмінна ідея солодкого десерту або корисного перекусу.
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Сир - 500 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ягоди або сухофрукти - 150 грам (по бажанню)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
1. Сметану з'єднайте з манною крупою і перемішайте. Залиште хвилин на 15. Ягоди (в даному випадку це чорниця) промийте та висушіть добре.
2. Духовку розігрійте до 180 градусів.
У глибокій мисці з'єднайте яйця, цукор, сир і набряклу манку.
У глибокій мисці з'єднайте яйця, цукор, сир і набряклу манку.
3. Додайте ванільний екстракт, щіпку солі. Ретельно перемішайте всі до однорідності.
4. Викладіть в сирну масу ягідки і акуратно перемішайте.
5. Підготуйте жароміцних форму: змастіть її маслом або застеліть пергаментом. Викладіть у форму сирну масу і відправте в духовку.
6. Запікайте до рум'яної скоринки близько години.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!