Брага з крохмалю
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх, хто любить пропустити чарку на свято, я приготувала інструкцію, як приготувати брагу з крохмалю. Запасіться терпінням - і приступайте до створення власної браги.
Брага або самогон готуються непросто. Я пропоную рецепт на кукурудзяному борошні, яка виділить крохмаль. Робиться це все без краплі спирту, на дріжджах. Як і горілка, відмінно підійде до солоної риби, огірочками та картоплі.
- Заголовок для палітурки - 2 кілограма
- Цукор - 2 кілограма
- Вода - 38 літрів
- Дріжджі пресовані - 250 грам
- Солод - 500 грам
Розігрійте 3 літра води, всипте в неї 500 грам борошна. Процедуру всмоктування проводите повільно, постійно помішуючи. В ідеалі треба це робити дерев'яною ложкою.
Коли суміш починає закипати, вона повинна бути схожа на заварний крем. В цей час потроху додавайте цукор. Варіть, помішуючи, близько 30 хвилин, до повного розчинення. Потім дайте їй охолонути. Паралельно розведіть дріжджі в воді, разом з солодом додайте до суміші.
У велику ємність перелийте заготовку. Влийте всю воду, що залишилася. Накрийте марлею і приберіть в тепле місце.
Через 5-6 днів брага повинна заграти, утворюється пінна шапка. Тоді її слід перегнати на спеціальному апараті, а після вживати.