Cироп з крохмалю
(покроковий рецепт з фото)
Крохмаль використовують багато господинь, так що напевно він є в кожному будинку. Пропоную відмінну ідею, як зробити сироп з крохмалю з додаванням будь-яких фруктів або ягід за смаком.
Цей рецепт гарний тим, що сироп з крохмалю в домашніх умовах можна використовувати і як десерт, додавши солодкі ягоди або фрукти, і як соус до м'яса, взявши більш кисленькі. Консистенція такого соусу відкриває безмежні простори для його призначення, аж до приготування домашнього морозива.
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Вода - 500 мілілітрів
- Ягоди на смак - 300 грам
1. Для початку необхідно відправити в невеликий сотейник цукор і близько 450 мілілітрів води. На середньому вогні довести до кипіння і, ретельно перемішуючи, дати цукру повністю розчинитися. В окремій ємності з'єднати крохмаль і воду, що залишилася і розвести до однорідної консистенції без грудочок. Тонкою цівкою влити крохмаль в цукровий сироп і злегка уварити, поки сироп не почне густіти. При досягненні потрібної консистенції зняти з вогню.
2. Сироп з крохмалю в домашніх умовах вже готовий. Однак щоб зробити його більш цікавим, можна додати трохи ягідного смаку. Для цього потрібно взяти улюблені ягоди і як слід їх вимити. Обдати окропом і трохи обсушити. Потім відправити в блендер або розім'яти за допомогою толкушки для пюре.
3. Щоб сироп був без грудочок і кісточок ягоди потрібно також протерти через сито. Якщо використовуються більш щільні фрукти - яблука, наприклад, то їх краще трохи проварити в цукровому сиропі до м'якості.
4. Залишилося ввести сироп з крохмалю в ягідну суміш і як слід перемішати. От і все, смачний десерт готовий і його можна подавати до випічки або морозиву, м'яса або птиці.
5. Рецепт приготування сиропу з крохмалю можна використовувати також для приготування морозива. Слід лише відправити готовий сироп в спеціальну мороженицу і смачне ласощі, домашнє і без зайвих консервантів, готово.