Рецепт Cироп в домашніх умовах фото

Cироп в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Ягоди
Вегетаріанське харчування
На швидку руку
Десерти , Сироп , Цукровий сироп
Кількість порцій: 1
Час приготування: 2 г. 0 хв.

З фруктів і ягід можна зробити не тільки смачне варення. Пропоную на замітку любителям солодкого простий рецепт сиропу в домашніх умовах, який можна приготувати з улюблених ягід.

Опис приготування:

В даному рецепті представлені покрокові рекомендації, як зробити сироп в домашніх умовах з полуниці, однак при бажанні можна використовувати абсолютно будь-які фрукти і ягоди. Такий сироп можна зберігати в холодильнику або заготовити на зиму. Варіантів його використання існує маса - від добавки до морозива до приготування лікерів.

  • Полуниця - 700 грам
  • Цукор - 400-500 грам
  • Вода - 700 мілілітрів
Cироп в домашніх умовах - фото крок 1
1. Класичний рецепт сиропу в домашніх умовах з полуниці передбачає використання тільки ягід і цукру. При бажанні можна додати трохи м'яти для аромату, наприклад, або інші спеції.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 2
2. Ягоди для початку потрібно ретельно вимити (при необхідності залишити в холодній воді на 10-15 хвилин) і просушити. Видалити хвостики і нарізати на 2-4 частини, в залежності від розміру полуниці.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 3
3. Підготовлену полуничку відправити в каструлю або сотейник і залити холодною водою.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 4
4. Довести до кипіння і прибрати вогонь до мінімуму.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 5
5. Варити ягоди на слабкому вогні близько 30-45 хвилин, поки вода не стане червоною, а полуниця не почне втрачати свій колір.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 6
6. Потім зняти з вогню і трохи остудити. Процідити через сито, намагаючись не вичавлювати сік з ягід.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 7
7. Проціджений сік перелити в каструлю і відправити на вогонь. Якщо не протерать і не вичавлювати ягоди, сік виходить прозорим і дуже красивим.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 8
8. Всипати цукор і довести до кипіння. Варити близько 10-30 хвилин, в залежності від бажаної консистенції. Ось і весь простий рецепт сиропу в домашніх умовах.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 9
9. Готовий сироп можна зберігати в холодильнику, використовуючи по мірі необхідності, однак не більше 14 днів.
Cироп в домашніх умовах - фото крок 10
10. При бажанні гарячий сироп можна розлити по стерилізованим баночках і заготовити на зиму.

Схожі рецепти