Рецепт Сир «Філадельфія» домашній фото

Сир «Філадельфія» домашній
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Вершки , Молоко
Дієтичне харчування
На полуденок , На сніданок
Кількість порцій: 15
Час приготування: 22 г. 10 хв.

Сир «Філадельфія» використовується в багатьох блюдах, але ціна у нього не найпривабливіша. А адже його можна без праці приготувати і вдома. Заходьте, я покажу, як це робиться.

Опис приготування:

Для приготування справжнього сиру «Філадельфія» нам знадобиться сичужний фермент і термометр для вимірювання t молока. І його, і інше ви без зусиль зможете придбати в інтернет магазинах. Молоко для сиру потрібно брати незбиране, а ще краще - просто коров'яче. Але в його якості ви повинні бути повністю впевнені. Жирність у сиру 65-70%. Зберігати його потрібно в холодильнику в закритому плівкою вигляді. Він прекрасно тримає форму при нарізці і намазується на хліб. Використовується для приготування чізкейку, десертів і сирних паст. Якщо плануєте їсти просто як сир, то перед тим як поставити вантаж, посоліть заготовку зверху. При проходження сироватки через сир, він придбає солонуватий смак. Смачного!

  • Молоко - 4 L (натуральне)
  • Вершки - 1 літр (питні)
  • Крем 25% - 50 грам
  • Сичужний фермент - 0.02 грами
сир
Складові.
сир
З'єднайте молоко і вершки, перемішайте. Нагрейте до t=35-36.
сир
Додайте сметану і перемішайте до однорідної маси. Залиште в спокої на 30 хвилин.
сир
Розчиніть сичужний фермент в невеликій кількості теплої води, теж залиште на 30 хвилин.
сир
Влийте фермент в молочну масу, повільно перемішайте. Залиште в спокої на 7-10 годин.
сир
Перекладіть акуратно утворився сирний згусток в форму, застелену тканиною, і дайте постояти 3 годину.
сир
Повісьте сирну заготовку на 3-4 годину.
сир
Перекладіть знову масу з тканиною в форму, поставте вантаж і залиште на 3-4 годину.
сир
Вийміть з форми, тканини і подавайте.
сир
Смачного!

Схожі рецепти