Рецепт Готуємо сир «Філадельфія» в домашніх умовах фото

Готуємо сир «Філадельфія» в домашніх умовах
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Молочні продукти , Яйця , Кефір , Молоко
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Для багатьох сир (в тому чи іншому вигляді) - невід'ємна частина сніданку чи обіду. Приготувати сир"Філадельфія" в домашніх умовах досить просто. У домашньому варіанті він виходить дивно смачним.

Опис приготування:

Останнім часом робити домашні сири різних видів стало не тільки модним, але і вельми популярним заняттям. В першу чергу - це натуральність і відсутність шкідливих консервантів. Сьогодні готуємо сир"Філадельфія" в домашніх умовах. Перед вами - приголомшливий рецепт, за яким сир виходить дуже смачний, ніжний і повітряний.


  • Молоко - 1 літрів
  • Кефір - 0, 5 L
  • Яйце - 1 штук
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 чайних ложок
  • Лимон - 0, 5 штуки (сік)
готуємо сир
1. Ніколи б не подумала, що цей сир готується в домашніх умовах так просто. Для цього нам знадобиться молоко, кефір, яйце, лимон, сіль і цукор.
готуємо сир
2. Виливаємо молоко в каструлю, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В окремій ємності на водяній бані до 40 градусів нагріваємо кефір. Коли молоко закипить, знімаємо з вогню і вливаємо туди кефір.
готуємо сир
3. Сіль і цукор додавайте прямо в молоко. Кількість визначайте самі. За рецептом йде одна чайна ложка.
готуємо сир
4. Перемішайте віночком або міксером кефір з молоком (кефір повинен зваритися).
готуємо сир
5. Потім візьміть ємність і покрийте її марлею в кілька шарів. Вилийте отриману масу і підвісьте, щоб сироватка стікала в цю ємність.
готуємо сир
6. Поки сироватка стікає, ми приготуємо соус: збиваємо яйце з соком половини лимона.
готуємо сир
7. Коли у вас в марлі утворюється сир - додайте соус до нього і почніть збивати.
готуємо сир
8. Збивайте сир з соусом до стану однорідної маси.
готуємо сир
9. Потім готовий сир викладіть в баночку і залиште в холодильнику на 10 годин. В даному випадку сік лимона виступаємо консервантом. Сироватку можна зберігати в холодильнику або морозильній камері. З неї виходить чудове тісто на пиріжки або млинці.

Схожі рецепти