«сідало» з листкового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Цей знаменитий пиріг російської кухні готується в найрізноманітніших варіаціях. Втім, так досить часто буває з традиційними рецептами. Одним цікавим і простим варіантом я як раз поділюся.
Опис приготування:
Пропоную Вашій увазі класну ідею, як приготувати"Курник" з листкового тіста з куркою і картоплею. Це дуже спрощений варіант, який напевно припаде до смаку тим, хто любить несолодке випічку без особливого клопоту. Звичайно, якщо у вас в запасі є час, то сміливо додавайте гриби і млинчики. Мені здається, що і цей пиріг цілком гідний уваги. Спробуйте!
- Куряче філе - 700 грам
- Картопля - 700 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Сіль і спеції - За смаком
1. Тісто тонко розкачати і викладіть половину на деко.
2. Картопля очистіть і наріжте тонкими пластинками. Посоліть трохи і викладіть рівним шаром.
3. Цибулю очистіть і подрібніть. Половину викладіть на картоплю. Посоліть і поперчіть за смаком.
4. Розподіліть нарізану дрібно курочку. Додайте сіль і спеції за смаком.
5. Зверху викладіть другу половину цибулі і знову трохи спецій.
6. Накрийте начинку другим шаром тіста.
7. Обов'язково зробіть невеликий отвір для виходу пари.
8. Випікайте"Курник" до рум'яності близько години при температурі 170-180 градусів.