«сідало» з дріжджового тіста
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, хто любить іноді робити незвичайні, складні, багатокомпонентні страви, хочу запропонувати цю ідею, як приготувати "курник" з дріжджового тіста. Родзинку російської кухні точно варто спробувати!
Якщо ви не знаєте, що з себе представляє ця страва, то коротко скажу, що воно складається з декількох начинок - курячої, овочевий, грибний і борошна. Процес дійсно займає певний час, але в цілому тут немає нічого особливо складного. Для святкового столу, щоб здивувати близьких і гостей, - це те, що треба.
- Яйце - 3 штуки (тісто)
- Вершкове масло - 150 грам (тісто)
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки (тісто)
- Молоко - 80 мілілітрів (тісто)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (тісто)
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки (тісто)
- Борошно - 1/2 кілограма (тісто)
- Куряча грудка - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Спеції для бульйону - За смаком (запашний перець, лавровий лист, сіль)
- Капуста - 1/2 штуки
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (для смаження капусти)
- Яйце - 4 штуки (для грибів)
- Гриби солоні - 150 грам
- Яйце - 1 штука (млинці)
- Молоко - 2 склянки (млинці)
- Борошно - 1 Склянка (млинці)
- Сіль і цукор - 1 щіпка (млинці)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок (млинці)
- Яйце - 1 штука (для змазування)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки (для змазування)

2. У готову опару додайте сіль, розтоплене вершкове масло, яйця, половину борошна. Ретельно перемішайте. Всипте решту борошна, замісіть тісто і залиште в теплі на 1, 5-2 години підходити.

4. Отщіпніте шматочок тесту, розкачайте і викладіть у форму. Викладіть млинець, курку, знову млинець і капусту.