Швидкий рецепт шоколадного торта
(покроковий рецепт з фото)
Упевнений на 100%, що шоколадний торт не залишає байдужих. Думаєте, що вам такий ніколи не зробити? все простіше, ніж здається на перший погляд. Розповім швидкий рецепт шоколадного торта.
Якщо хто скаже, що не любить шоколад або шоколадний торт - не повірю. Хіба може бути щось смачніше шматочка соковитого і мегашоколадного тортика з шоколадним кремом? Він підійде для свята або повсякденного чаювання. Торт можна прикрасити шоколадною стружкою, збитими вершками.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Гаряча кава - 1 Склянка
- Шоколад - 170 грам
- Вершкове масло - 230 грам
- Курячий жовток - 1 штука
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка (порошок)
- Яйця - 2 штуки
1. У чашу міксера викладіть просіяне борошно, додайте цукор, какао, соду, розпушувач, сіль, перемішайте все. В іншій ємності змішайте кефір, рослинна олія, яйця, 1 ложку ванільного екстракту. Влийте рідкі інгредієнти в чашу до сухим.
2. Змішайте всі інгредієнти на низькій швидкості, тонкою цівкою влийте гарячу каву (заварний або розчинний).
3. Дві форми для випічки змастіть вершковим маслом і посипте борошном, струсіть її залишки і вилийте в кожну тісто.
4. Запікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 30-45 хвилин. Готові коржі остудіть у формі протягом півгодини, потім акуратно видаліть з форми і залиште до повного охолодження.
5. Тим часом в чашу міксера викладіть вершкове масло і збийте його протягом 3 хвилин.
6. Поступово введіть цукрову пудру, жовток, ванільний екстракт.
7. Розтопіть шоколад і остудіть його, розчинна кава розведіть в двох ложках окропу, введіть всі інгредієнти в збите масло і гарненько змішайте.
8. Викладіть один корж на стіл і змастіть його кремом.
9. Покладіть поверх крему другий корж і змастіть його верхівку.
10. Промажьте залишками крему все краю, їжте торт відразу, але краще залишити його на кілька годин. Смачного!