Швидкий рецепт шоколадного торта
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 6 г. 0 хв.
Упевнений на 100%, що шоколадний торт не залишає байдужих. Думаєте, що вам такий ніколи не зробити? все простіше, ніж здається на перший погляд. Розповім швидкий рецепт шоколадного торта.
Опис приготування:
Якщо хто скаже, що не любить шоколад або шоколадний торт - не повірю. Хіба може бути щось смачніше шматочка соковитого і мегашоколадного тортика з шоколадним кремом? Він підійде для свята або повсякденного чаювання. Торт можна прикрасити шоколадною стружкою, збитими вершками.
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Какао - 3/4 склянки
- Сода - 2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Кефір - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Гаряча кава - 1 Склянка
- Шоколад - 170 грам
- Вершкове масло - 230 грам
- Курячий жовток - 1 штука
- Цукрова пудра - 1, 5 склянки
- Розчинна кава - 1 Ст. Ложка (порошок)
- Яйця - 2 штуки
1. У чашу міксера викладіть просіяне борошно, додайте цукор, какао, соду, розпушувач, сіль, перемішайте все. В іншій ємності змішайте кефір, рослинна олія, яйця, 1 ложку ванільного екстракту. Влийте рідкі інгредієнти в чашу до сухим.
2. Змішайте всі інгредієнти на низькій швидкості, тонкою цівкою влийте гарячу каву (заварний або розчинний).
3. Дві форми для випічки змастіть вершковим маслом і посипте борошном, струсіть її залишки і вилийте в кожну тісто.
4. Запікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 30-45 хвилин. Готові коржі остудіть у формі протягом півгодини, потім акуратно видаліть з форми і залиште до повного охолодження.
5. Тим часом в чашу міксера викладіть вершкове масло і збийте його протягом 3 хвилин.
6. Поступово введіть цукрову пудру, жовток, ванільний екстракт.
7. Розтопіть шоколад і остудіть його, розчинна кава розведіть в двох ложках окропу, введіть всі інгредієнти в збите масло і гарненько змішайте.
8. Викладіть один корж на стіл і змастіть його кремом.
9. Покладіть поверх крему другий корж і змастіть його верхівку.
10. Промажьте залишками крему все краю, їжте торт відразу, але краще залишити його на кілька годин. Смачного!