Рецепт шоколадного бісквіта для торта
(покроковий рецепт з фото)
Більшість обожнюють шоколад, саме тому величезною популярністю користуються саме шоколадні торти (коржі, крем, глазур). Розповім вам рецепт шоколадного бісквіта для торта, мого улюбленого.
Правильний бісквіт - це основа гарної випічки. Він повинен бути повітряний, м'який, ніжний, соковитий. Для початківця кухаря зробити хороший бісквіт дуже складно, потрібно правильно збивати яйця і в правильному порядку вводити всі інгредієнти. Дотримуючись всіх інструкцій даного рецепта, ви створите відмінну випічку.
- Яйця - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 3/4 склянки
- Борошно - 3/4 склянки
- Какао - 1/4 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1
Яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, використовуйте яйця тільки кімнатної температури.
2
Викладіть яйця в суху чашу міксера, додайте сіль і збивайте віночком до утворення пінистої маси.
3
Не зупиняйтеся і повільно вводите цукровий пісок, збивайте близько 10 хвилин, щоб вміст чаші набуло світлий жовтий колір і збільшилася в обсязі.
4
Борошно і какао просійте в одну миску, додайте розпушувач. Всипте в чашу міксера половину отриманої суміші і добре перемішайте.
5
Напишіть останню частину і ще раз перемішайте. Як тільки все крупинки розчинилися і тісто набуло гладку консистенцію, вимкніть міксер.
6
Розтопити вершкове масло і влийте його в тісто, перемішайте лопаткою.
7
Форму застеліть фольгою або пергаментом і змастіть вершковим маслом, вилийте приготоване тісто.
8
Випікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 20 хвилин, потім дістаньте форму і не діставайте з неї бісквіт ще 10 хвилин.
9
Потім дістаньте бісквіт і викладіть його на решітку до повного охолодження, розріжте корж і використовуйте для приготування десерту, наприклад, прошаруй його варенням.